Сенатът на САЩ във вторник лесно прокара законопроект в подкрепа

...
Сенатът на САЩ във вторник лесно прокара законопроект в подкрепа
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ подкрепи протестиращите в Хонконг, Китай заплаши с ответни мерки

Сенатът на Съединени американски щати във вторник елементарно прокара з аконопроект в поддръжка на правата на индивида в Хонконг след месеци на постоянно насилствени безредици в полуавтономния китайски град, които не престават и до през днешния ден.

Сега документът отива в Камарата на представителите, която към този момент е приела сходно законодателство.

JUST IN: The Senate unanimously passed a bill aimed at supporting protesters in Hong Kong and warning China against a violent suppression of the demonstrations, a stark contrast to Trump’s near-silence on the issue https://t.co/KxHAtKGHzw pic.twitter.com/ArI8dAJdDC
— Bloomberg (@business) November 19, 2019
Предвижда се налагане на наказания против китайски и хонконгски чиновници , които правят нарушавания на правата на индивида.

" Приемането на този законопроект е значима стъпка за търсене на отговорност на тези китайски и хонконгски държавни чиновници, виновни за ерозиращата автономност на Хонконг и нарушаването на човешките права ", сподели сенатор Марко Рубио.

Спецчастите, които обкръжиха Политехническия университет в Хонконг използваха сълзотворен газ и водни оръдия против студентите, опитващи се да пробият кордона и да излязат от постройката. Вътре остават блокирани десетки хора .

Сблъсъците в региона не престават към този момент седмица.
 Расте напрежението в Хонконг
Расте напрежението в Хонконг

Блокираните студенти в Политехническия университет нямат вода и храна…

Демонстранти, с противогази и маски, хвърлят против полицията бутилки със запалителна примес.

Посланикът на Китай в Лондон съобщи, че в случай че обстановката в Хонконг продължи да се утежнява, Пекин ще се намеси.

Той настоя, че непознатите страни, в това число Съединени американски щати и Англия, би трябвало да спрат да се намесват във вътрешните работи на Хонконг.

В понеделник вечерта представител на хонконгските управляващи съобщи, че полицията няма да ползва мощ, в случай че самите протестиращи не употребят мощ против полицията.

Масовите митинги в Хонконг започнаха през юни поради препоръчан законопроект за екстрадиция, който би разрешил на обвинените да бъдат изпратени в континентален Китай за правосъден развой. Активистите преглеждат законодателството като част от продължаващата ерозия на правата и свободите, които Хонконг е заречен, че може да резервира, когато Англия върне предходната си колония в Китай през 1997 година
 Китай настоя Съединени американски щати и Англия да спрат да се месят в Хонконг
Китай настоя Съединени американски щати и Англия да спрат да се месят в Хонконг

Вътрешните работи на Хонконг били работа на Китай

Китай заплаши Съединени американски щати след гласуването, че ще предприеме " мощни контрамерки ", в случай че Конгресът продължи с приемането на законопроекта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР