Сенатът на САЩ утвърди снощи с голямо мнозинство Кристофър Рей

...
Сенатът на САЩ утвърди снощи с голямо мнозинство Кристофър Рей
Коментари Харесай

Кой е новият шеф на ФБР?

Сенатът на Съединени американски щати утвърди нощес с огромно болшинство Кристофър Рей за нов шеф на Федералното бюро за следствие (ФБР), съобщи Асошиейтед прес. Той ще смени Джеймс Коми, който бе уволнен от този пост от президента Доналд Тръмп по отношение на следствията по отношение на съветската интервенция в президентските избори в страната м.г.

Кристофър Рей - новобранецът, номиниран за началник на ФБР

Номинацията на 50-годишния Рей бе утвърдена с 92 гласа против 5. Той е някогашен почитан чиновник в министерството на правораздаването при някогашния президент Джордж Буш-младши, където отговаряше за следствия на корпоративни измами като асистент на министъра на правораздаването и на генералния прокурор на Съединени американски щати по наказателни каузи.

Тръмп съобщи, че някогашният шеф на ФБР издава секрети

По специалност е правист, приключил Йейлския университет. В момента е сътрудник в юридическата компания " Кинг енд Спелдинг ". Като юрист е представлявал ползите на губернатора на щата Ню Джърси Крис Кристи, който е непосредствен на президента Тръмп.

Лъжите на Белия дом

" Поемате сложен пост в сложен интервал ", означи сенаторът демократ Ейми Клобучар по време на дебатите към кандидатурата на Рей. Тръмп номинира Рей през юни, като го назова " безупречно дипломиран " специалист, а още по време на конгресните слушания по неговата номинация Рей даде обещание, че ще пази своята самостоятелност и няма да позволява външна интервенция или напън от президента в работата си.
 
 Сенатът на Съединени американски щати утвърди Кристофър Рей за нов шеф на Федералното бюро за следствие БГНЕС
ФБР и Белият дом - хроника на разтърсващи кавги

" Аз съм правилен само на конституцията и на върховенството на закона ", акцентира той.
Мандатът на шефа на ФБР е 10 години. Бюрото е подчинено на министерството на правораздаването и една от основните му функционалности е контраразузнаването, показва ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР