Сенатът на САЩ утвърди Джина Хаспъл за ръководител на ЦРУ,

...
Сенатът на САЩ утвърди Джина Хаспъл за ръководител на ЦРУ,
Коментари Харесай

Жена специалист по тайните операции застава начело на ЦРУ

Сенатът на Съединени американски щати утвърди Джина Хаспъл за началник на Централно разузнавателно управление на САЩ, макар противоречивата й роля в стратегиите за изтезания след атентатите от 11 септември, заяви Франс прес.
Кандидатурата на 61-годишната Хаспъл бе подкрепена с 54 от 99 гласа в горната камара на американския Конгрес, в това число от шестима сенатори от опозиционната Демократическа партия.
Тя е първата жена, която застава отпред разследващата организация. Хаспъл работи от 33 години в Централното разследващо ръководство и до момента бе негов заместник-директор. Заменя надиректорския пост Майк Помпейо, който стана държавен секретар.
Специалистка е по тайните интервенции и през по-голямата си част от кариерата е била сътрудник под прикритие, означи Ройтерс. Кандидатурата й породи полемики, тъй като е управлявала най-малко през част от 2002 година скришен затвор на Централно разузнавателно управление на САЩ в Тайланд, където хипотетични членове на Ал Кайда постоянно са били изтезавани.
Три години по-късно е наредила видеозаписите от разпитите им да бъдат унищожени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР