Сенатът на САЩ прие законопроект за отпускането на 2 трилиона

...
Сенатът на САЩ прие законопроект за отпускането на 2 трилиона
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ бързо одобри 2 трилиона долара за спасение от коронавируса

Сенатът на Съединени американски щати одобри законопроект за отпущането на 2 трилиона $ за стимулиране на стопанската система по отношение на пандемията на ковид, съобщи БГНЕС.
Обсъждането на законопроекта продължи няколко дни, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп даде обещание да подпише документа авансово, незабавно щом бъде подложен на бюрото му. Преди това законът към момента би трябвало да премине през Камарата на представителите, гласуването може да се организира на следващия ден (27 март).
Пакетът включва 350 милиарда $ за поддръжка на дребния бизнес, 250 милиарда за помощи за безработни, 46 милиарда за директна битка с вируса. Други 500 милиарда $ ще бъдат изразходвани за образуване на стабилизиращ фонд за поддръжка на предприятията, щатите и градовете, които са най-тежко наранени от резултатите на пандемията от ковид. Тази сума ще включва средства за подкрепяне на пътническите авиопревозвачи (25 милиарда) и 17 милиарда за заеми на " предприятия, значими за поддържането на националната сигурност ", т.е. на първо място за Boeing, който се оказа в затруднено състояние заради проблеми с Boeing 737 Max и спад на търсенето по принцип на фона на съвсем цялостно преустановяване на полетите.
В същото време бизнес структурите, благосъстоятелност на Тръмп и други членове на администрацията на Белия дом или Конгреса, не могат да разчитат на помощ.
Законопроектът планува и еднократни заплащания на милиони американски данъкоплатци с приходи до 75 хиляди $ годишно: 1200 $ за възрастен и 500 $ за всяко дете. Общо за тези цели са планувани към една четвърт от всички средства - 500 милиарда $.
По-рано министърът на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин съобщи, че с изключение на директна поддръжка за стопанската система, Федералният запас - централната банка на Съединени американски щати, ще получи до 4 трилиона $ ликвидност за поддръжка на стопанската система. Така общата сума на директната и кредитна помощ ще бъде към 6 трилиона $, което съгласно съветника на американския президент Лари Кудлоу е най-голямата сума в историята на страната. За съпоставяне, Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е 21 милиарда $.
Още: " Италия скоро ще задмине Китай по заболели от ковид, Испания удължи изключителното състояние "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР