Сенатът на САЩ прие днес предложение за прекратяване на действието

...
Сенатът на САЩ прие днес предложение за прекратяване на действието
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ прие резолюция за отмяна на въведеното от Тръмп извънредно положение

Сенатът на Съединени американски щати одобри през днешния ден предложение за преустановяване на действието на оповестеното от президента Доналд Тръмп изключително състояние по южната граница, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Мярката бе призната от следената от Републиканската партия горна камара на Конгреса с 59-41 гласа. Дванайсет сенатори републиканци се опълчиха на президента, който се зарече да наложи несъгласие в сбит туит след гласуването: "ВЕТО! ". От встъпването си в служба Тръмп не е употребявал това свое право. Това е второ проваляне за Тръмп в Сената за последните два дни. Сенаторите утвърдиха през вчерашния ден резолюция, целяща прекъсване на американската помощ за водената от Саудитска Арабия коалиция във войната в Йемен.

С оповестяването на изключително състояние Тръмп искаше да откри различен метод да обезпечи милиарди долари за финансирането на "стена " по границата с Мексико за прекъсване на незаконната имиграция, откакто Конгресът отхвърли да му отпусне тези средства. По-рано резолюцията за анулиране на изключителното състояние, оповестено от Тръмп на 15 февруари, бе призната и от Камарата на представителите, която е под контрола на Демократическата партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР