Сенатът на САЩ подкрепи законопроекта за временно финансиране на правителството,

...
Сенатът на САЩ подкрепи законопроекта за временно финансиране на правителството,
Коментари Харесай

Заплахата от спиране на работата на правителството на САЩ бе избегната

Сенатът на Съединени американски щати поддържа законопроекта за краткотрайно финансиране на държавното управление, с помощта на който ще се предотврати четвъртото отчасти прекъсване на работата на федералните организации за последните 10 години, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заплахата от прекратяване на работата на американското държавно управление бе избегната часове преди приключването на крайния период в среднощ, откакто преди този момент законопроектът за краткотрайно финансиране бе признат в Камарата на представителите.

В текста отпада помощта за Украйна, която е приоритет на Белия дом, само че среща все по-широка опозиция измежду конгресмените републиканци.

Предвижда се  федералната помощ за потърпевшите от естествените бедствия в Съединени американски щати да бъде увеличена на 16 милиарда $.

Дни наред Камарата на представителите организираше напрегнати съвещания, само че в последна сметка ръководителят Кевин Маккарти ненадейно се отхвърли от настояванията твърдолинейните представители на Републиканската партия за внезапно редуциране на разноските, с цел да може законопроектът да бъде подсилен от Демократическата партия.

След като текстът бе утвърден от долната камара на американския парламент с 335 гласа " за " и 91 " срещу ", той получи и поддръжката на Сената с 88 против 9 гласа.

Предстои законопроектът да бъде подписан от президента Джо Байдън.

Загубата на помощта за Украйна, която трябваше да възлиза на 6 милиарда $, е съкрушителна за конгресмени и от двете партии, които дадоха обещание да поддържат Володимир Зеленски след неотдавнашното му посещаване във Вашингтон, коментирa Асошиейтед прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР