Сенатът на САЩ отхвърли 4 искания на демократите Държавният департамент

...
Сенатът на САЩ отхвърли 4 искания на демократите Държавният департамент
Коментари Харесай

US Сенатът отхвърли 4 искания на демократите по импийчмънта

Сенатът на Съединени американски щати отхвърли 4 претенции на демократите Държавният департамент да даде документи, свързани с течащия от вторник развой по импийчмънт против президента Доналд Тръмп, съобщи " Ройтерс ".

Те бяха отправени от водача на малцинството Чък Шумър.

Настоява се администрацията на Тръмп да ги съобщи - което по-рано тя отхвърли да направи.

Припомняме, че през вчерашния ден водачът на болшинството Мич Макконъл промени препоръчаните от самия него преди този момент правила по чуването на сенатори и очевидци.

Републиканци показаха подозрение в предходната им версия.

Дебатът във вторник мина развълнувано, като Адам Шиф, прочут критик на Тръмп, направи остра тирада, в която прикани за отстраняването от власт на президента.

Демократите упрекнаха съперниците си в опити за нагласен развой, с цел да бъде избавен президентът.

След дебата резолюцията по какъв начин да се организира импийчмънт процесът ще бъде подложена на гласоподаване в Сената.

Най-малко четирима републиканци би трябвало да се отклонят от партийната линия, с цел да бъдат прокарани поправките на демократите в Сената, което наподобява малко евентуално. Очаква се всички препоръчани ремонти от демократите да бъдат отхвърлени, защото са нужни 51 гласа.

Самият Тръмп, който взе участие на форума в Давос, взе отношение по процеса, като написа в " Туитър ": " Прочетете стенограмите! ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР