Сенатът на САЩ оправда президента Доналд Тръмп в процеса за

...
Сенатът на САЩ оправда президента Доналд Тръмп в процеса за
Коментари Харесай

Американският Сенат оправда президента Тръмп в процеса за импийчмънт

Сенатът на Съединени американски щати оправда президента Доналд Тръмп в процеса за импийчмънт против него, предадоха организациите. Тази вечер сенаторите оправдаха президента и по двете обвинявания против него в процеса, а те бяха за корист с власт и за възпрепятстване на Конгреса. По първото обвиняване Тръмп бе оневинен с 52 против 48 гласа. По второто с 53 против 47 гласа.

Един сенатор от републиканците, Мит Ромни, наруши партийната дисциплинираност и гласоподава президентът да бъде приет за отговорен по първото обвиняване, за корист с власт, откъдето пристигна и единият глас разлика в двете гласувания. Демократите гласоподаваха единно против президента.

През декември Камарата на представителите, долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, реши Тръмп да бъде подложен на импийчмънт. Той беше упрекнат, че е злоупотребил с власт, с цел да упражни напън върху Украйна да стартира следствие против негов политически противник преди тазгодишните президентски избори, а по-късно беше упрекнат и че е попречил следствието на Конгреса. Президентът съобщи, че не е правил нищо неправилно.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР