Сенатът на САЩ оправда президента Доналд Тръмп по обвиненията в

...
Сенатът на САЩ оправда президента Доналд Тръмп по обвиненията в
Коментари Харесай

Тръмп оцеля пред Сената

Сенатът на Съединени американски щати оправда президента Доналд Тръмп по обвиняванията в корист с власт и възпрепятстване на Конгреса. С това завърши и третият развой по импийчмънт в историята на Съединените щати, който стартира на процедура без късмет за друг от този резултат.
По първото обвиняване за корист с власт 52-ма сенатори гласоподаваха против това Тръмп да бъде приет за отговорен, а 48 счетоха, че той е подобен. По второто обвиняване, че президентът е осъществявал пречки в работата на Конгреса, 47 гласоподаваха, че е отговорен, а 53 го оповестиха за почтен.
В последните часове преди вота сенаторът републиканец Мит Ромни сподели, че ще гласоподава за свалянето на Тръмп. Това обаче не стигна на демократите, които имат 47 сенатори, а се нуждаят от 67 гласа.
Гласуването в следената от Републиканската партия камара поставя завършек на бурно следствие, извършено в края на предишния месец, с нови разкрития от някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън по отношение на акцията на президента за напън върху Украйна.
Разкритията на някогашния асистент на Белия дом във към момента непубликуваните му записки за малко подсказаха за опцията задоволителен брой републиканци да се причислят към демократите, с цел да гласоподават в поддръжка на представянето на нови показания на очевидците. Но болшинството републиканци в последна сметка гласоподава съвсем в унисон, с цел да се опълчи на чуването на Болтън и други очевидци, придвижвайки процеса до предстоящата оправдателна присъда в сряда. Те настояват, че отговорността е била на Конгреса да получи показания и не е тяхна отговорност да оказват помощ на демократите да завършат делото си.

Какви бяха съответните обвинявания против стопанина на Белия дом, четете в този материал.
Цялата сага към импийчмънта на Доналд Тръмп може да си припомните тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР