Сенатът на САЩ одобри за върховен съдия предложения от президента

...
Сенатът на САЩ одобри за върховен съдия предложения от президента
Коментари Харесай

Обвиненият в опит за изнасилване Кавано стана върховен съдия на САЩ

Сенатът на Съединени американски щати утвърди за висш арбитър оферти от президента Доналд Тръмп претендент Брет Кавано, който беше упрекнат в опит за обезчестяване.

Изборът му мина при мощно политическо опълчване, като беше подсилен единствено от гласовете на републиканците. Така Кавано стана висшият арбитър, определен с най-малката разлика от век насам.

Тръмп приветства решението на Сената, като акцентира, че не би трябвало да се дава власт на „ гневната левичарска тълпа” в каквато се е трансформирала Демократическата партия.

Сенатът гласоподава с 50 против 48 за кандидатурата на Кавано. В същото време във Вашингтон, Лос Анджелис и други американски градове се организираха митинги против избора му, по време на които бяха задържани 164 души.

Професорът по логика на психиката Кристин Блейзи Форд, упрекна в опит за обезчестяване Брет Кавано. Според нея случаят е станал, когато двамата са били студенти. Стигна се даже до чувания в Сената, където тя и Кавано свидетелстваха. Изслушванията бяха излъчени по всички национални малките екрани в Съединени американски щати при рекорден зрителски интерес.

Той изрично отхвърли обвиняванията, само че се държа надменно със сенаторите от Демократическата партия, отказвайки да дава отговор на въпросите им. Заяви, че обича да пие бира. И искрено излъга, показвайки календар от студентските си години, в който е записана „ Дяволска тройка” – секс сред двама мъже и жена – акцентирайки, че това е била игра на пиянство.

Въпреки че от администрацията на Тръмп разясниха, че Кавано е бил определен на инцидентен принцип от лист с повече от дузина претенденти, обвиняванията против него трансфораха въпроса в кардинален.

Според сенаторите от Републиканската партия, задачата на демократите е била да се отсрочи изборът на нов висш арбитър, до момента в който те получат болшинство в Сената след междинните избори през ноември.

Форд обществено съобщи, че при започване на 80-те години на предишния век тя е участвала на празненство в къща в Мериленд. Според нея Кавано, който по това време е бил в положение на алкохолно замайване, я е принудил да влезе в обособена стая, дружно с още един млад мъж, затваряйки вратата и включвайки мощна музика. След това той се опитал да смъкна облеклата ѝ и да я целуне, твърди дамата. Според думите й тя в последна сметка съумяла да избяга.

Кавано е прочут със своите консервативни възгледи. Той е съперник на абортите и се опълчва на по-строгия надзор върху продажбата на огнестрелни оръжия.

Тръмп предложи арбитър, разследвал аферата „ Люински “, за Върховния съд

Тръмп: Не съм изпил и една бира

В Лос Анджелис протестиращите против избора на Кавано организираха „ Поход на уличниците”.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести и любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР