Сенатът на САЩ одобри отпускането на военно-икономическа помощ за Украйна

...
Сенатът на САЩ одобри отпускането на военно-икономическа помощ за Украйна
Коментари Харесай

САЩ дават 40 милиарда долара и противокорабни ракети на Украйна -

Сенатът на Съединени американски щати утвърди отпущането на военно-икономическа помощ за Украйна в размер на 40 милиарда $.

Сенаторите одобриха законопроекта за помощта с огромно болшинство от 86 гласа " за " против 11 " срещу ".

Днес в поддръжка на отпущането на помощта гласоподаваха всички сенатори от Демократическата партия и съвсем всички от Републиканската.

Гласовете " срещу " пристигнаха от 11 републиканци - доста от които са последователи на изолационисткия дневен ред на някогашния президент Доналд Тръмп.

" Помощта идва. Това е в действителност значима помощ. Такава, която може да подсигурява, че украинците ще победят ", сподели водачът на болшинството в Сената Чък Шумър, който е представител на Демократическата партия.

Сега законопроектът отива за автограф при президента Байдън, което се счита за условност и се чака да стане във допустимо най-кратък период.

Модерни противокорабни ракети

Същевременно тази вечер официални лица, представени от Ройтерс, оповестиха, че Белият дом работи за даване на съвременни противокорабни ракети на украинската войска, с цел да ѝ се помогне за превъзмогването на морската обсада на Русия.

Украйна не крие, че желае по-модерни американски противокорабни оръжия, оттатък настоящия си боеприпас от артилерия, ракети " Джавелин " и " Стингър " и други оръжия. Списъкът на Киев, да вземем за пример, включва ракети, които биха могли да изтласкат съветския флот от неговите черноморски пристанища, което ще разреши възобновяването на доставките на зърно и други селскостопански артикули по целия свят, показва Ройтерс.

Агенцията се базира на трима американски чиновници и двама източници от Конгреса, съгласно които интензивно се разисква опцията два типа мощни противокорабни ракети в дейна употреба да бъдат доставени в Украйна - или непосредствено, или от европейски съдружник, който разполага с тези ракети.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР