Сенатът на САЩ одобри единодушно във вторник 484 милиарда долара

...
Сенатът на САЩ одобри единодушно във вторник 484 милиарда долара
Коментари Харесай

Американският Сенат одобри нов пакет антикризисни мерки за почти 500 млрд. долара

Сенатът на Съединени американски щати утвърди единомислещо във вторник 484 милиарда $ свежо облекчение на американската стопанска система и лечебните заведения, наранени мощно от коронавирусната пандемия, като изпрати законопроекта до Камарата на представителите за окончателното му утвърждение по-късно тази седмица.

Новият пакет от ограничения включва 321 милиарда $ за стратегия за кредитиране на дребния и междинен бизнес, 60 милиарда $ за обособена заемна стратегия за изключителни бедствия, която също е ориентиран към дребните предприятия, както и 75 милиарда $ за лечебни заведения и 25 милиарда $ за национално тестване за ковид.

Лидерът на републиканското болшинство в Сената на Съединените щати Мич Макконъл изрази удовлетворение от утвърденото разпределяне на спомагателни над 320 милиарда $ в поддръжка на дребния и междинен бизнес.

В края на март Вашингтон даде близо 350 милиарда $ заеми за дребни предприятия, наранени от икономическия спад в резултат на ковид, които могат да се трансфорат в безплатни средства, в случай че бъдат изпълнени избрани условия. Това финансиране обаче се изчерпа много бързо.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР