Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа

...
Сенатът на САЩ одобри днес с 63 на 36 гласа
Коментари Харесай

И Сенатът на САЩ одобри вдигането на тавана на дълга

Сенатът на Съединени американски щати утвърди през днешния ден с 63 на 36 гласа повишението на тавана на държавния дълг, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това става единствено няколко дни преди крайния период и разрешава Съединени американски щати да избегнат пагубен дефолт.

Американският президент Джо Байдън приветства утвърденото от двете камари на Конгреса повишение на тавана на дълга, предадоха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Това е огромна победа за стопанската система и народа на Съединени американски щати “, съобщи президентът демократи и добави, че ще подпише дефинитивно признатия нощес законопроект час по-скоро.

Той означи, че постигнатите преди този момент договорености с републиканците за повишението на дълга са компромисни, само че по думите му те ще разрешат да бъде избегнато изпадането на страната му в несъстоятелност. „ На договаряния никой не получава това, което желае “, установи американският президент.

Министърът на финансите Джанет Йелън също приветства приемането на законопроекта за повишение на дълговия таван на Съединени американски щати и уточни, че в случай че това не е било направено, при допустимо изпадане на Щатите в несъстоятелност е щяла да възникне заплаха за „ милиони работни места и за спестявания на семействата в размер на трилиони долари “.

Законопроектът е плод на компромис сред президента демократ Байдън и републиканците и ще разреши съществуващият таван на държавния дълг на Съединени американски щати от 31,4 трилиона $ да бъде нараснал по този начин, че държавното управление във Вашингтон да може да тегли заеми и през фискалната 2024 година и да не изпадне в несъстоятелност.

Етикети: Съединени американски щати

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР