Сенатът на САЩ не одобри резолюция, приета от Камарата на

...
Сенатът на САЩ не одобри резолюция, приета от Камарата на
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ не прие резолюцията за арменския геноцид

Сенатът на Съединени американски щати не утвърди резолюция, призната от Камарата на представителите, по отношение на арменския геноцид през 1915 година, откакто сенаторът от Южна Каролина Линдзи Греъм я блокира след среща с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Сенаторът републиканец се опълчи на резолюц.ията, казвайки, че сенаторите не би трябвало да " захаросват историята или да се пробват да я пренапишат ", заяви The Hill, представен от БГНЕС.
" Току-що се срещнах с президента Ердоган и президента Тръмп по отношение на проблемите, с които се сблъскваме в Сирия от военното навлизане от страна на Турция. Надявам се, че Турция и Армения могат да се съберат и да се оправят с този проблем ", декларирал Греъм и добавил, че е срещу резолюцията „ не поради предишното, а поради бъдещето “.
Президентът Ердоган сподели по-рано в сряда, че счита, че сенатът на Съединени американски щати няма да утвърди спорната съгласно Анкара резолюция.
„ Вярвам, че Сенатът ще работи внимателно и няма да повтори грешката, позволена от Камарата на представителите “, сподели Ердоган на среща в американския център „ Диянет “ в Мериленд, повтаряйки апела си историцитеу а не политиците да проверяват казуса.
" Ако Съединени американски щати в действителност желаят да работят заслужено, би трябвало да заобикалят да заемат политическа позиция по въпрос, който историците би трябвало да решат ", сподели Ердоган, като означи, че едностранното решение по подобен сериозен въпрос има капацитет да аргументи трайни вреди в двустранните връзките със Съединени американски щати, заяви в. „ Сабах “.
Камарата на представителите утвърди неприятната за Анкара резолюция през октомври. Тя е озаглавена „ Утвърждаване на данните на Съединени американски щати за геноцида на Армения “ и законопроект, който постанова наказания против военната атака на Турция в североизточна Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР