Сенатът на САЩ гласува единодушно решение, с което обяви, че

...
Сенатът на САЩ гласува единодушно решение, с което обяви, че
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник

Сенатът на Съединени американски щати гласоподава единомислещо решение, с което разгласи, че президентът на Русия Владимир Путин е военнопрестъпник и прикани Международният углавен съд в Хага да проверява нахлуването в Украйна.

По време на дебата водачът на демократите в Сената Чък Шумър сподели, че Путин би трябвало да бъде измамен под отговорност за зверствата в Украйна.

Сенаторът републиканец Линдзи Греъм, който е вносител на законопроекта, съобщи, че скоро Запада ще изготви подробен лист на съветските военни командири, които вземат участие в тази война.

" Следващата стъпка за мен е да работя с нашите английски съдружници и, уповавам се, с други, с цел да създадем проучвателна група, която да направи обществено притежание съветските военни елементи, участващи във военни закононарушения, и да стартира да показва имената на техните командири “, сподели той.

Преди това държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън предвижда, че свободна Украйна ще съществува по-дълго от президента на Русия.

" На първо място, ще има Украйна, самостоятелна Украйна, доста по-дълго, в сравнение с ще има Владимир Путин ", сподели той.

Президентът Джо Байдън ще разгласи отпущането на спомагателна военна помощ от Съединени американски щати за Украйна в размер на 1 милиарда $ още в сряда, оповестява " Уолстрийт джърнъл ". Парите ще бъдат предопределени за противотанкови и противовъздушни оръжия, като " Стингър " и " Джавелин ".

Междувременно Русия наложи наказания против голям брой американски държавни чиновници, в това число на президента Джо Байдън.

Според изказване, оповестено във вторник от съветското външно министерство, държавното управление прибавя следните лица към " стоп лист ", забранявайки им да влизат в Русия: Байдън, американският държавен секретар Антони Блинкен, министърът на защитата Лойд Остин, ръководител на взаимното Началниците на щабовете военачалник Марк Мили, съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, заместител съветникът по националната сигурност Дейлип Сингх, шефът на USAID Саманта Пауър, заместник-министърът на финансите Адеуале Адейемо и износът на Съединени американски щати Президентът на Import Bank Рета Джо Луис. „ Стоп описът “ включва и други неправителствени лица, в това число сина на президента Хънтър Байдън и някогашния претендент за президент на Съединени американски щати и някогашен държавен секретар Хилари Клинтън.

Този ход е значително алегоричен, защото наподобява малко евентуално членовете на администрацията на Байдън да пътуват до Русия скоро, разяснява CNN. Администрацията на Байдън към този момент изключва евентуални срещи с Путин и слага под въпрос дали той се интересува съществено от дипломатическо решение на войната.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР