Сенатът на САЩ блокира снощи споразумението между американската администрация и

...
Сенатът на САЩ блокира снощи споразумението между американската администрация и
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ блокира споразумението с китайската ZTE

Сенатът на Съединени американски щати блокира нощес съглашението сред американската администрация и китайския телекомуникационен колос ZTE, който по-рано се съгласи да заплати на американските управляващи огромна санкция в подмяна на позволение да прави покупко-продажби в Съединени американски щати, предадоха международните организации.

Поправката, която блокира съглашението, по-рано е била импортирана от Сената в законопроекта за бюджет на министерството на защитата за финансовата 2019 година (започваща на 1 октомври в САЩ). Документът бе утвърден от законодателите нощес. Същината на поправката се състои в цялостното възобновяване на възбраната за правене на бизнес с китайската компания, осведоми ТАСС.

Сенаторите внесоха редица ремонти в документа, признат през май от Камарата на представителите. Сега двете камари на Конгреса би трябвало да синхронизират двете версии в една след съвещания и по-късно да изпратят документа за автограф на президента. Миналата седмица представителят на Белия дом Хоган Гидли съобщи, че американската администрация има намерение да работи с Конгреса, с цел да убеди законодателите да не вкарват ограничавания против ZTE.

През април американското министерство на търговията забрани на ZTE, една от най-големите в света производители на телекомуникационно съоръжение и смарт телефони, да внася американски елементи за период от седем години. Това стана, откакто ведомството стигна до заключението, че компанията е мамела американските регулатори, а преди този момент уреди правосъден спор за нарушение на наложени от Съединени американски щати наказания.

Вместо да накаже всички забъркани по случая чиновници ZTE е платила огромни бонуси на някои от тях и по-късно е излъгала, показва американското министерство на търговията, представено от Асошиейтед прес.

Решението се равнява на смъртно наказване на ZTE, която разчита извънредно доста на американски елементи. Компанията скоро по-късно разгласи, че стопира активност. Забраната се отрази негативно и на американските снабдители на ZTE.

По-рано този месец Съединени американски щати и Китай реализираха съглашение да разрешат на ZTE да остане в бизнеса, в случай че заплати в допълнение 1 милиард $ санкции и се съгласи американски регулаторни органи да наблюдават активността й.

Глобата е в допълнение към 892 милиона $, които ZTE към този момент заплати за нарушение на американските наказания, продавайки съоръжение на Северна Корея и Иран.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР