Сенатът на Съединените щати отхвърли няколко искания на демократите в

...
Сенатът на Съединените щати отхвърли няколко искания на демократите в
Коментари Харесай

Над 12 часа продължиха дебатите в Сената на САЩ по импийчмънта на Тръмп

Сенатът на Съединените щати отхвърли няколко претенции на демократите в процеса по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Дебатите продължиха часове наред.

В горната камара на американския Конгрес стартира всъщност процесът за премахване на Доналд Тръмп от поста му.

Миналия месец Камарата на представителите гласоподава за импийчмънт на президента. Обвиненията против него са за корист с власт и за възпрепятстване на следствието против него.

Още в самото начало бяха блокирани две оферти на демократите, а републиканците, които имат болшинство в Сената, демонстрираха единодушие и гласоподаваха по партиен симптом. Така беше отхвърлено настояването Белият дом да даде документи и да бъдат призовани нови очевидци по отношение на процеса за импийчмънт.

По същия метод бяха отхвърлени и идващите претенции.
Адам Шиф, конгресмен от Демократическата партия: " Много, може би множеството американци, не имат вяра, че това ще бъде обективен развой. Те не имат вяра, че Сенатът ще бъде неутрален. Те считат, че всичко е предрешено. Президентът ще бъде оневинен, само че не тъй като е почтен ".
Все отново демократите съумяха да получат повече време за встъпителните слова на обвиняването и отбраната - те ще продължат три дни, а не два, както искаше водачът на болшинството на Републиканската партия в Сената Мич Макконъл.
Пат Сиполони, бранител на Тръмп: " Демократите употребяват ситуацията и парите на данъкоплатците, с цел да водят подправено политическо следствие против президента, фамилията му и всеки, който го познава. Започнаха импийчмънт от първата минута, когато беше определен ".
През идващите дни се чака процедурните хватки да продължат. Но възможностите Доналд Тръмп да бъде отхвърлен от поста са дребни, защото демократите не разполагат с нужното болшинство в Сената.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР