Сенатът на Съединените щати гласува в полза на президента Доналд

...
Сенатът на Съединените щати гласува в полза на президента Доналд
Коментари Харесай

Тръмп бе оправдан и по двете обвинения в разследването за импийчмънт

Сенатът на Съединените щати гласоподава в интерес на президента Доналд Тръмп и по двете обвинявания от следствието за импийчмънт - корист с власт и възпрепятстване на Конгреса.

Очакваната развръзка следва двуседмичен развой в Сената, приключил без две трети болшинство, належащо за отстраняването му. Днешното гласоподаване трансформира Тръмп в третия президент на Съединени американски щати, оневинен в развой за импийчмънт.

До процедурата се стигна след скандал, обвързван със прекъсването на помощи за Украйна предходната година. Според демократите и голям брой специалисти Тръмп е употребявал властта си, с цел да окаже напън върху непозната страна в своя изгода, като е изискал от Украйна да проверява Джо Байдън, възможния му съперник на президентските избори тази година.

Гласуването за корист с власт приключи с 52 гласа " за " и 48 " срещу ", а това за възпрепятстване - с 53 " за " и 47 " срещу ". Ако във втория случай всички републиканци поддържаха президента, а демократите гласоподаваха, че той е отговорен, републиканецът и някогашен кандидат-президент Мит Ромни гласоподава против президента по първото обвиняване.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Опитът за импийчмънт на Тръмп (36)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР