Сенатът на Република Полша на заседание, на което присъства министърът

...
Сенатът на Република Полша на заседание, на което присъства министърът
Коментари Харесай

Полша ратифицира протоколa за членството на Северна Македония в НАТО

Сенатът на Република Полша на съвещание, на което участва министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров, ратифицира през вчерашния ден протокола за присъединение на Република Северна Македония към НАТО, оповестява вестник " Нова Македония ", представен от Българска телеграфна агенция.

След гласуването предходната седмица в полския Сейм и единодушието на Сената, Полша публично завърши процеса на ратификация на присъединителния протокол като 11 страна членка на НАТО, която прави това.

Благодарни сме на Полша, която тази година отбелязва 20 години от присъединението си към алианса и 15 години от участието в Европейски Съюз, която непрекъснато поддържа нашите старания за реализация на стратегическите цели за консолидиране в Европейски Съюз и НАТО. Дълбоко сме уверени, че тази поддръжка и партньорство ще продължат и в бъдеще, съобщи Димитров.

Никола Димитров ще взе участие през днешния ден в подготвителната среща на министрите на външните работи на страните участнички в Берлинския развой. Срещата е планувана като подготовка на шестата среща на върха на Берлинския развой, която тази година ще се състои на 5 юли в Познан. Към непрекъснатия формат на страните от Берлинския развой тази година ще се причислят България и Гърция, отбелязва " Нова Македония ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР