Сенатът на Франция гласува за увеличаване на пенсионната възраст с

...
Сенатът на Франция гласува за увеличаване на пенсионната възраст с
Коментари Харесай

Френският Сенат гласува за одобрение на пенсионната реформа

Сенатът на Франция гласоподава за увеличение на пенсионната възраст с две години до 64 години, защото държавното управление се пробва да преразгледа пенсионната система на страната в изискванията на мощна опозиция от страна на профсъюзите, съобщи Агенция Франс Прес.

Доминираният от консерваторите законодателен орган гласоподава в поддръжка на решителния член за повишение на пенсионната възраст с 201 гласа " за " и 115 " срещу ".

Днес дебатите ще бъдат обновени по противоречиво изменение на законопроекта.

Мнозинството в Сената бърза да съблюдава крайния период за завършване на законопроекта, който изтича в среднощ в неделя.

Либералните политици показаха гнева си след гласуването.

" Вашето име вечно ще бъде обвързвано с промяна, която ще върне часовника съвсем 40 години обратно ", съобщи социалистката Моник Любин пред министъра на труда Оливие Дюсопт.

Профсъюзите дадоха обещание да окажат напън върху държавното управление, като провеждат митинги и стачки.

В сряда доставките на гориво, влаковете и полетите бяха нарушени за втори ден след всеобщи митинги.

Ключови морски пристанища също бяха блокирани, защото служащите в пристанищата бяха измежду тези, които се причислиха към стачките против законопроекта.

Макрон сложи смяната в центъра на политическата си стратегия, като държавното управление му твърди, че повишението на пенсионната възраст и стягането на условията за приемане на цялостна пенсия са от значително значение, с цел да се предотврати потъването на системата в недостиг.

Франция изостава от множеството си европейски съседи, които са нараснали пенсионната възраст на 65 години или повече. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР