Сенатът на Берлин обяви вчера климатично извънредно положение в германската

...
Сенатът на Берлин обяви вчера климатично извънредно положение в германската
Коментари Харесай

Берлин обяви "климатично извънредно положение"

Сенатът на Берлин разгласи през вчерашния ден " климатично изключително състояние " в немската столица, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Записахме в протокола, че желаеме да надхвърлим сегашната цел за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид с 85 % спрямо равнищата от 1990 година ", съобщи след съвещанието на сената кметът на Берлин Михаел Мюлер. В решението на сената обаче не е посочен съответен %, отбелязва ДПА.

Сенаторът Регине Гюнтер, която е шеф на отдела на сената за околната среда и създател на признатото решение, е желала да включи в текста на документа, че излъчванията ще бъдат понижени с най-малко 95 % преди 2050 година. В сената обаче не се е събрала задоволително поддръжка за това предложение.

С признатото решение Берлин става следващият град, който афишира климатично изключително състояние. Такава мярка към този момент одобриха управляващите на доста градове по света, измежду които към 50 немски градове.

Миналия месец Европейският парламент утвърди " изключително състояние " за климата.

Европейската комисия предложи цел от нулево замърсяване до 2050 година, само че Европейският съвет още не е дал утвърждение поради съпротивата на Полша, Унгария и Чехия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР