Сенатът на американския щат Мисисипи гласува с преобладаващо мнозинство от

...
Сенатът на американския щат Мисисипи гласува с преобладаващо мнозинство от
Коментари Харесай

Американският щат Мисисипи премахна символ на Конфедерацията от знамето си

Сенатът на американския щат Мисисипи гласоподава с преобладаващо болшинство от знамето на щата да бъде отстранен знак на Конфедерацията , оповестява " Франс прес ".

Става дума за синия кръст с бели звезди на червен декор, който е военен знак на Конфедерацията по време на Гражданската война в Съединени американски щати при започване на 1860-те години и който се намира в горния ляв ъгъл на знамето на Мисисипи.
 Принстънският университет отстранява името на президента Удроу Уилсън, бил расист
Принстънският университет отстранява името на президента Удроу Уилсън, бил расист

Уилсън е бил два мандата президент на Съединени американски щати

Промяната на знамето беше утвърдена с 37 гласа " за " против 14 гласа " срещу ", откакто по-рано Камарата на представителите на щатския конгрес гласоподава с 91 " за " против 23 " срещу " за премахването на признака.

Мисисипи е последният американски щат, който има на своето знаме признака на Конфедерацията, който припомня за времената на робството в Съединени американски щати. Членовете на локалния конгрес взеха решение, че щатът би трябвало да има ново знаме.
 В Ню Йорк демонтират паметника на президента Теодор Рузвелт
В Ню Йорк демонтират паметника на президента Теодор Рузвелт

Дошло му било времето да бъде отстранен

Искането за унищожаване на знаци от епохата на Конфедерацията следва митингите, залели цялата страна след гибелта на чернокожия Джордж Флойд, погубен от бял служител на реда. Председателят на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси по-рано изиска да бъдат преместени няколко скулптури в Капитолия (сградата на Конгреса на САЩ) във Вашингтон, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп изрично осъди опитите за " събаряне " на американските монументи, като означи, че американската история би трябвало да се помни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР