Сенатът и Камарата се разминават по отношение на стратегията, тъй като опасността от спиране нараства

...
Само четири дни преди изтичането на правителственото финансиране все още
Коментари Харесай

Само четири дни преди изтичането на правителственото финансиране все още няма ясен път за предотвратяване на спирането.

Камарата на представителите и Сенатът са в сблъсък, без да се вижда решение, тъй като двете камари се разминават по отношение на стратегията за справяне с задаващия се краен срок, когато правителственото финансиране изтече в събота в полунощ.

Сенатът възприе двупартиен подход – във вторник представи временен законопроект, договорен между двете партии, за да остане правителството отворено до 17 ноември, но няма гаранция, че мярката ще мине в Камарата.

Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти не се ангажира да внесе законопроекта на Сената за гласуване и вместо това очерта различен курс на действие, като каза във вторник вечерта, че Камарата ще разгледа отделен консервативен временен законопроект с гранични разпоредби.

Маккарти посочи, че това ще се случи независимо от това дали ръководството на Републиканската партия е уверено, че има гласове, за да го приеме, предизвиквайки хардлайнерите в собствената му партия да гласуват против него.

Републиканците в Камарата на представителите бяха раздирани от вътрешни разделения и исканията на хардлайнерите на консерваторите заеха централно място, тъй като възможността за затваряне се очертава.

„Ще повдигна CR независимо от това – защото помнете какво е това, това е временно финансиране, за да запази правителството отворено и да осигури сигурността на границата. Не познавам някой, който да е бил против това. Мисля, че това е мястото, където хората биха искали да бъдат“, каза той пред Мелани Занона от CNN. CR е съкращение от продължаващо разрешаване – краткосрочно удължаване на финансирането.

Във вторник вечерта Маккарти отхвърли двупартийната временна мярка на Сената, като каза „уведомете ме“, когато приемат този законопроект.

Тъй като всяка камера поема по свой собствен път, шансовете за спиране нарастват с всеки изминал ден.

В допълнение към удължаването на правителственото финансиране до ноември двупартийният законопроект на Сената включва 6,2 милиарда долара помощ за Украйна и 6 милиарда долара за природни бедствия. Разпоредбите за Украйна предизвикаха нов сблъсък с Камарата, тъй като много консерватори не искат да одобрят повече помощ за разкъсаната от война страна.

Сенатът има свои собствени предизвикателства, тъй като сенаторът от Републиканската партия Ранд Пол от Кентъки каза, че ще забави всеки законопроект с допълнително финансиране от Украйна. Без съгласието на всичките 100 членове да се ускори времето, необходимо за разглеждане на законопроекта, не е ясно дали камарата може да приеме мярката преди крайния срок за спиране.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР