Сенатът гласува против процеса срещу вътрешния министър Матео Салвини, предаде

...
Сенатът гласува против процеса срещу вътрешния министър Матео Салвини, предаде
Коментари Харесай

Сенатът против отнемането на имунитета на Салвини

Сенатът гласоподава срещу процеса против вътрешния министър Матео Салвини, съобщи италианският вестник Libero.

Днес Сенатската комисия поддържа предлагането на Маурицио Гаспари, а точно да не се лишава имунитета на Салвини поради случая с кораба " Дичоти ".

Предложението беше подкрепено от антисистемното Движение " Пет звезди ", " Лигата ", " Форца Италия ", " Италиански братя " и Независимите.

Против бяха Демократите, както и Пиетро Грасо и Грегорио де Фалко от Смесената група. Самият Гаспари също гласоподава в поддръжка на своето предложение.

Сега следва въпросът да бъде прегледан в двореца " Мадама ". Окончателното решение за или срещу гласуваното през днешния ден предложение на ще стане ясно на 24 март.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че членовете на Движение " Пет звезди " са дали своят вот онлайн в отбрана на вътрешния министър.

Управляващата партия в Италия се разгласи срещу лишаване на имунитета на министъра, който беше пожелан от прокуратурата, с цел да се издигнат обвинявания в похищение по отношение на мигрантската политика на Салвини.

През август 2018 година той задържа повече от 150 мигранти на кораба " Дичоти " на италианската брегова защита за няколко дни макар рисковите условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР