Семейството Вълчо (известен като Ветко) и Маринела Арабаджиеви съдят България

...
Семейството Вълчо (известен като Ветко) и Маринела Арабаджиеви съдят България
Коментари Харесай

Арабаджиеви съдят България в Страсбург

Семейството Вълчо (известен като Ветко) и Маринела Арабаджиеви съдят България в Страсбург поради надхвърлилия периодите арест, униженията и нечовешкото отношение, на които са били подложени по време на следствието против тях, оповестява " Сега ".

Те са сезирали Европейския съд по правата на индивида поради нарушавания на Конвенцията за правата на индивида, е съобщил пред изданието подалият жалбата правозащитен юрист Михаил Екимджиев.

Арабаджиеви бяха арестувани предходната година в Барселона с европейска заповед за арест и прекараха в ареста повече от година. Обвинителният акт против тях е в спецсъда от декември 2019 година, само че делото не може да стартира, тъй като на няколко пъти съдията докладчик го приключва.

Съпрузите Арабаджиеви са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни измами, незаконно укриване на налози и изпиране на пари. неотдавна Върховният касационен съд анулира възбраните, наложени по искане на антикорупционната комисия върху недвижими парцели, благосъстоятелност на сдружението на Арабаджиеви " Виктория груп корпорейшън " ЕАД. Това са част от обезпечителните ограничения за общо 379 444 968 лева, наложени по искане на КПКОНПИ на двамата и свързани с тях 9 други сдружения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР