Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза

...
Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза
Коментари Харесай

Настаняват във фургон живеещте в разрушената от ТИР къща в Борован

Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза ТИР, остава без дом. Експерти от общината направиха оглед и установяваха, че постройката е евентуално рискова, тъй като са разрушени съществени носещи стени. Хората към момента са в потрес и не знаят по какъв начин ще се оправят с казуса. Кметът на общината Десислава Тодорова увери, че на пострадалите ще им бъде възложен краткотраен фургон, в който да живеят.
„ Инцидентът стана към 7.30 часа. Чухме заплашителен удар. Дъщеря ми, която е бременна в четвъртия месец, шурей ми и 4-годишната ми внучка спяха горе. Аз спях на долния етаж и внезапно купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че цистерната може да е цялостна с нещо взривоопасно”, описа една от пострадалите.
По време на случая е потърпевш и пешеходец, който е вървял по тротоара.
„ Разговарях с шефа на пожарна сигурност. Очакваме до края на деня да бъде възложен краткотраен фургон, в който фамилията да се настани. Ще внеса и предложение фамилията да получи еднократна помощ”, съобщи кметът Десислава Тодорова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР