Семейството на смарт-пръстените се разраства. Фирма разработи електронен пръстен, който

...
Семейството на смарт-пръстените се разраства. Фирма разработи електронен пръстен, който
Коментари Харесай

Този пръстен помни кредитни карти, пароли и лични данни вместо теб

Семейството на смарт-пръстените се разраства. Фирма създаде електронен пръстен, който съхранява лична информация – кредитни карти, цифрови пароли, може да отключва порти и да започва мотора на автомобила.

От компанията са работили по продукта взаимно с VISA и MASTERCART  за финансовата информация и с Microsoft и Apple за опциите на пръстена да съхранява пароли.

Сигурността на пръстена е подсигурена с пръстов отпечатък, посредством който се дава достъп до съхраняваната в устройството информация. Пръстенът разполага с оптичен датчик, който разпознава по кое време е свален и тогава информацията в него се заключва.

Сканирането на пръстовия отпечатък още веднъж дава достъп до данните. Когато пръстенът се носи, той постоянно излъчва сигнал, като употребява NFC и Bluetooth сигнали, които сами се насочват към мечтаният правоприемник – кредитна карта, автомобил или брава на врата.

Пръстенът се създава от метал в разнообразни модификации и ще бъде на пазара в Съединени американски щати до края на тази година, като ще коства сред 200 и 300 $.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР