Семейството на New Bloom Winery се увеличи с ново лятно

...
Семейството на New Bloom Winery се увеличи с ново лятно
Коментари Харесай

Verano Azur Глера – да пуснем вкуса на лятото от бутилката

Семейството на New Bloom Winery се усили с ново лятно попълнение. Виното е включено в най-слънчевата марка на винарната Verano Azur и е от италианския вид Глера. Стилистиката на напитката следва лятната идея за вкусно и освежаващо вино. Сортът идва от Италия като от него се създава по този начин известното Просеко. Във Verano Azur той е в тихия си вид като New Bloom Winery е единственият производител в България, който го предлага без мехурчета.

Професионалните дегустатори го разказват по този начин: хубав златисто-зелен цвят и гальовен мирис на жълти цветя и нюанси на кайсия, праскова и дюля. Приятна прохлада, която гали небцето като летен бриз по кожата. Виното демонстрира фини сортови нюанси на пролетен цвят, цитрус, бяла ябълка. Вкусът има свежа офанзива, осезаемо сочна дължина, плодова естетика и доста вкусен край. Verano Azur Глера e уместно за консумация като аперитив, само че в случай че търсите най-подходящото съчетаване с храна специалистите поучават: паста, ризото, сладководни раци и риби, пиле, прошуто, яйца и меки сирена – бри, камембер, бяло сирене. Виното е извънредно комфортно за консумация като се затваря с винтова капачка, подобаваща за многократна приложимост. Най-добре съгласно професионалните дегустатори е да се пие добре охладено на най-малко 10-12 градуса.

Verano Azur Глера е следващото ексцентрично предложение от производителя, който залага на малко известни сортове. Освен Глера, избата работи с немските Дорнфелдер и Регент, които участват в сериите PIXELS и Face to Face и дават доста положителни резултати при развъждането си в България. Ще разпознаете Verano Azur по цветните етикети, запазена марка на серията – този път в топло жълто.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР