Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането

...
Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при екстрадирането
Коментари Харесай

Секретариатът на Симеон Сакскобургготски: Семейството на Царя не е получило милиони през 1946 г.

Семейството на Симеон Сакскобургготски не е получило милиони при изгонването му от България през 1946 година

Това написа в опровергаване от секретариата на цар Симеон II, публикувано до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция:

По мотив обявата във вестник “Капитал” от 30 август 2018 година на журналистката Мирела Веселинова със заглавие

“Пламен Ранчев: Късно е към този момент за закон за царските имоти”,

сме упълномощени от Н.В. Цар Симеон да заявим следното:

Относно изказванието в изявлението на господин Пламен Ранчев, ръководител на Комисията за царските парцели в 40-тото Народно заседание, че Царското семейство е получило милиони при изгонването му от България през 1946 година като обезщетение за нелегално отнетото му имущество, изрично и неведнъж Цар Симеон е заявявал, че при напускането на страната той, Царица Йоанна, Княгиня Мария-Луиза и вуйна му Княгиня Евдокия получават само и единствено по 200 $ всеки, общо 800 $ от тогавашните управляващи. Те отпътуват за Египет, където е бащата на Царицата италианският крал Виктор Емануел III. Там претърпяват, с помощта на родителите на Царица Йоанна, които оказват помощ финансово на щерка си и нейните две невръстни деца.

В своята автобиографична книга Цар Симеон споделя по какъв начин комунистическата агитация в тези години е популяризирала, че българската страна е отпуснала 20 милиона лв. за образованието на младия цар.

За първи път изрично опровергаване на тези клюки Негово Величество прави в свое изявление пред американската телевизия NBC през 1959 година като споделя, че през 1946 година България надали е разполагала и с 2 милиона в брой. Ако им бяха дали средства, Царското семейство е нямало да мизерства петте години в Александрия.

За толкоз години никой не е намерил доказателства за направени банкови преводи. Смехотворна неистина е, че сътрудници на Държавна сигурност са носили куфарчета с пари на Царя. Ако не беше скандално това изказване, можеше да се допусне, че е първоаприлска смешка.

Както постоянно е заявявал Негово Величество, хората не би трябвало да се поддават на клюки, а единствено на тествани обстоятелства.

Тиражирането на сходни лъжи за манипулиране на публичното мнение, Царят смята за съзнателно и целеустремено и юристите му към този момент изследват основанията да защитят правата му по правосъден ред за разпространение на нагли клюки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР