Семейството на моделите Enyaq ще получи малки визуални промени, за

...
Семейството на моделите Enyaq ще получи малки визуални промени, за
Коментари Харесай

Новият Enyaq е тук с повече мощ и повече пробег

„ Семейството на моделите Enyaq ще получи дребни образни промени, с цел да се реализира сходство с новата образна еднаквост на марката, в това число новите лога и надписи, до момента в който марката iV ще изчезне. 
Различните версии към този момент ще се отличават единствено с цифрово означение или означение на модела, като да вземем за пример версиите RS или Laurin & Klement “,

споделя Яромир Мендл от продуктовия маркетинг на Enyaq. Производството на моделите 2024 ще стартира при започване на ноември.

Напредък в региона на задвижването

В допълнение към тези образни промени колите получават и механически усъвършенствания, както в електромоторите, по този начин и в батериите. Вместо Enyaq 80 и Enyaq 80x, се появяват нови версии Enyaq 85 и Enyaq 85x, като същото се отнася и за версията Coupé.

Промяната в обозначението на разновидностите за осъществяване се дължи на новите електромотори на задния мост и усъвършенстваното ръководство на батериите. Благодарение на тези промени колите от новата моделна година имат повишен потенциал на пробега и усъвършенствана обща скорост на зареждане, като в същото време обезпечават още по-добро преживяване при шофиране. 


Ключовите усъвършенствания в фамилията Enyaq за 2024 година са по-дълъг пробег, по-висока продуктивност и по-кратко време за зареждане.

Enyaq 85 може да измине до 565 км с едно зареждане в цикъла WLTP, а батерията може да се зареди от 10% до 80% потенциал за 28 минути. Това усъвършенстване се отнася и за версията Coupé, която към този момент ще има пробег до 576 км.

Динамиката на тези версии също е усъвършенствана, като електрическият мотор на задния мост към този момент има оптималната мощ до 210 kW, в съпоставяне със 150 kW при съответната версия. Версията 85 може да форсира от нула до 100 км/ч за 6,7 секунди, което е с две секунди по-бързо от преди.

Версията със задвижване на всички колела на Enyaq 85x също има нова систематична мощ от 210 kW, което е нарастване с 15 kW. Новите версии могат да доближат 100 км/ч за 6,6 секунди. 

Освен това Enyaq 85x може да измине до 538 км с едно зареждане, а версията Coupé може да измине с 10 км повече. Зареждането за тази версия предлага пиков потенциал до 175 kW, което понижава времето за зареждане от 10% до 80% до 28 минути. 

Системата за информационно-развлекателни системи във версията 85 и по-висока ще има с изключение на всичко друго и модифициран графичен дизайн. Същото важи и за новия Enyaq RS, който, сходно на версията 85х, може да се похвали с усъвършенстван химически състав на акумулаторните кафези с усъвършенствано термично ръководство и опция за по-висока оптималната мощ на зареждане.

Enyaq RS също по този начин се възползва от увеличената мощ, като водачите към този момент разполагат с 250 kW. Ускорението от нула до 100 км/ч лишава единствено 5,5 секунди и при двата разновидността на каросерията, а пробегът е повишен до 541 км или 547 км при разновидността Coupé.  

Максималната скорост остава същата за версията RS – 180 км/ч, само че разновидностите 85 и 85x към този момент също могат да развиват тази скорост. Това е допустимо с помощта на новите електромотори с по-висок въртящ миг, които разрешават разнообразни настройки на общото предавателно число, като в същото време резервират или усъвършенстват динамичността.

„ Важна нова функционалност за модела 2024 на Enyaq 85 и всички по-високи модели е опцията за авансово загряване на батерията. Тя може да бъде задействана автоматизирано, когато потребителят вкара маршрута до високомощно зарядно устройство (HPC) в навигационната система, или може да бъде задействана ръчно в информационно-развлекателната система на автомобила “,

прибавя Яромир Мендл.

Автоматично заключване и други промени

Модернизираният Enyaq 85 и всички по-високи модели ще получат и редица други, може би на пръв взор не толкоз значими, промени. Те включват елементи като пренаредените бутони за ръководство. Друга забавна функционалност е функционалността за автоматизирано заключване, която заключва автомобила, когато лидерът се отдалечи от него с ключа. Тази функционалност към този момент се предлага като част от пакета Clever и по-високи.

Една забавна специфичност е промененото разположение на бутоните за ръководство.

Промените в информационно-развлекателната система на автомобила също важат от Enyaq 85 нагоре. Това включва нова версия на софтуера 4.0, която наред с други неща носи и изцяло модифициран потребителски интерфейс. Той също отразява новата еднаквост и философия на марката Škoda, само че също по този начин ще бъде по-интуитивен и ще улеснява ръководството на функционалностите на автомобила. Виртуалното арматурно табло и head-up екранът също получават нови графики. Гласовият помощник Laura също ще бъде усъвършенстван, с по-добро схващане на командите на потребителите, които ще виждат транскрипция на поръчките си в действително време на инфотейнмънт екрана.

Smart Dials: интелигентно решение за климатизация и други

Новото потомство на моделите на Škoda идва с огромна иновация в ръководството на автомобилните функционалности. Въртящите се и по едно и също време с това цифрови Smart Dials могат да бъдат персонализирани от потребителите, с цел да ръководят интуитивно най-важните за тях функционалности.

Smart Dials са три въртящи се циферблата, които имат присъща повърхностна текстура, която спомага за лесното разбиране на контролите, даже когато лидерът не гледа непосредствено към тях.

В центъра на всеки от трите циферблата е ситуиран екран с диаметър 32 милиметра, който демонстрира настоящата функционалност на контролера. Централната част служи и като бутон: посредством дълготрайно натискане потребителят може да превключва сред функционалности, които по-късно ръководи посредством завъртане.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР