Семейството на австралийски писател, затворен в Китай, призовава правителството си

...
Семейството на австралийски писател, затворен в Китай, призовава правителството си
Коментари Харесай

Yang Hengjun: Синове на австралиец, затворен в Китай, молят за освобождаването му

Семейството на австралийски публицист, затворен в Китай, приканва държавното управление си незабавно да обезпечи освобождението му, предизвестие той „ може да умира “.

Yang Hengjun е арестуван съвсем пет години по обвинявания в шпионаж, отхвърлени от него и Канбера.

Неговите синове са писали на премиера Антъни Албанезе преди забележителното посещаване на водача в Пекин този уикенд, което има за цел да усъвършенства връзките.

Д-р Янг беше скрито съден през 2021 година и обвиняванията му не бяха оповестени обществено.

Неговите синове - които мълчаха за задържането му до момента - споделят, че са били " въодушевени " да работят след неотдавнашното освобождение на австралийския публицист Ченг Лей.

" Молим да изясните, че не е допустимо да се стабилизират двустранните връзки с държавно управление, което държи австралийски жител единствено на няколко километра южно от ще бъдете хазаин “, се споделя в писмото.

В него се приканва господин Албанезе да „ направи всичко по силите си, с цел да избави живота на нашия татко “, като се споделя, че здравето на доктор Янг е влошено " бързо спадна " през последните седмици.

Г-н Албанезе ще бъде първият австралийски водач, който ще посети Китай от 2016 година след поредност от остри разногласия, които доведоха до преустановяване на срещи на високо равнище.

Той каца в Пекин в събота и ще се срещне с китайския президент Си Дзинпин и премиера Ли Цян по време на пътуването си.

Д-р Янг, който преди този момент е работил за Министерството на държавната сигурност на Китай, беше академик и публицист в Австралия, който пишеше в блогове за китайските въпроси. Той получи прякора „ амбулантен търговец на народна власт “, само че в писанията си постоянно избягваше директните рецензии към държавното управление.

57-годишният мъж беше засечен на летището в Гуанджоу през януари 2019 година и упрекнат в шпионаж. Оттогава делото му се развиваше най-вече при закрити порти.

Австралийски длъжностни лица и преди показаха угриженост, само че външното министерство на Китай ги предизвести да не се намесват в тази ситуация и да зачитат „ правосъдния суверенитет “ на нацията.

Д-р Янг е бил подложен на " повече от 300 разпита " и " шест месеца интензивни мъчения ", до момента в който е бил в ареста, споделя фамилията му.

През август той научи, че има огромна киста на бъбрек. „ Той сподели, че през последните 3 седмици не може да върви и остава съвсем прикрепен към леглото и даже му е мъчно да измине 4 метра от леглото си до тоалетната в килията си “, се споделя в писмото.

В него се твърди, че кистата е била разпозната при здравни прегледи, когато доктор Янг е бил арестуван за първи път, само че китайските управляващи " в никакъв случай не са му споделили " за това.

" Все отново той не знае дали кистата на бъбрека или нещо друго го кара да колабира неведнъж. Той не знае дали хапчетата, предписвани му всеки ден, са предопределено да го направи по-добър. "

Писмото също по този начин включваше цитати от доктор Янг, взети от неотдавнашен консулски отчет.

" Болен съм, слаб съм, загивам... Просто се надявам, че ще съумея да изляза жив. Моля, върнете го вкъщи ”, умоляваше той.

Още за тази история

Публикувано на 27 май 2021 година Публикувано на 11 октомври Публикувано преди 5 часа Публикувано преди 4 часа Защо децата на Тръмп свидетелстват по дело за измама2 В един гърмеж Халил Хадер загуби всичките си деца3Партньорът на Кортни Кардашиян разкрива името на бебето4Чанинг Тейтъм и Зоуи Кравиц са сгодени – американските медии5Какво желае Китай от войната сред Израел и Хамас6Мъж с увреждания споделя, че е трябвало да се измъкне от самолета7Как треската лакса се е отразила
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР