Семейството на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийство в България,

...
Семейството на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийство в България,
Коментари Харесай

Джок Полфрийман, убил студент в София, обяви гладна стачка в затвора

Семейството на австралиеца Джок Полфрийман, наказан за ликвидиране в България, се тормози за положението му, откакто той е оповестил гладна стачка и се намира в болничното заведение на Софийския затвор, заяви австралийската телевизия АВС, представена от БНР.

Жестокото ликвидиране на 20-годишния Андрей Монов, наследник на психолога и някогашен народен представител Христо Монов, бе осъществено на 28 декември 2007 година в центъра на София. Студентът бе намушкан с нож в гърба от Полфрийман.

Три инстанции потвърдиха 20-годишната присъда на чужденеца, като Върховният касационен съд се произнесе дефинитивно в края на юли 2011 година Полфрийман бе приет за отговорен и за опит за ликвидиране на приятеля на Монов - Антоан Захариев.

През 2013 година от департамента на основния прокурор на Австралия бе изпратено предложение до основния прокурор Сотир Цацаров за трансфер на Джок Антъни Полфрийман. Предложено бе наказаният да бъде предаден на австралийските управляващи, с цел да изтърпи наложеното му наказване там. Тогава от прокуратурата оповестиха, че при осъществяване на наказването лишеният от независимост е направил голям брой груби нарушавания, за които е наказван неведнъж от затворническите управляващи. Затова и Цацаров одобри, че при минималния размер на изтърпяната част от общото наказване 20 години затвор и при описаното държание на наказания не са реализирани задачите на наказването и отхвърли прехвърлянето.

На 21 април Джок Полфрийман е отказал да се храни в символ на митинг против „ незаслужено отношение “ от страна на управлението на пандиза и на българското държавно управление в отговор на работата му, обвързвана с правата на индивида, до момента в който е в килията. Преди 7 година австралиецът основал синдикат на наказани, който се бори с корупцията в системата. Асоциацията му пособия на пандизчии да преразглеждат делата си при хипотетична несправедлива присъда в български и европейски съдилища. Тази активност му завоюва похвали от правозащитни организации, само че и съпротива от българските управляващи.

Тази седмица Полфрийман е изместен от пандиза в Казичене в болничното заведение на Централния затвор в София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР