Семейството на американско-палестинската журналистка Ширин Абу Акле, убита през май

...
Семейството на американско-палестинската журналистка Ширин Абу Акле, убита през май
Коментари Харесай

Семейството на убитата палестинска журналистка иска да се срещне с Байдън


Семейството на американско-палестинската журналистка Ширин Абу Акле, убита през май по време на интервенция на израелската войска на окупирания Западен бряг съобщи, че желае да се срещне с американския президент Джо Байдън по време на идната му обиколка в Близкия изток. Те осъждат заключенията на американското следствие за случая, съобщи " Франс прес ".

В писмо, адресирано до американския президент и написано от брата на убитата репортерка на телевизия " Ал-Джазира " Антон Абу Акле, фамилията на жертвата " се усеща предадено от достойния за жалост отговор " на американското държавно управление за събитията на гибелта на журналистката.

Семейство Абу Акле желае среща с Джо Байдън по време на идната му аудиенция в района за той да чуе персонално паниките и настояванията на околните на убитата журналистка.

Ширин Абу Акле беше улучена от патрон и убита, до момента в който отразяваше на 11 май интервенция на израелската войска в Дженин, на окупирания Западен бряг, напомня " Франс прес ".

Автономната палестинска власт се довери на Съединени американски щати да създадат балистична експертиза, а Вашингтон се ангажира съобщи резултатите от нея на палестинците.

В понеделник Държавният департамент на Съединени американски щати сподели, че гибелта на публицистиката евентуално е породена от пукотевица от позиции на израелските въоръжени сили, само че съгласно американски чиновници няма причина да се допуска, че става дума за съзнателно ликвидиране.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР