Семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, носител на

...
Семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, носител на
Коментари Харесай

Създателите на филма "Формата на водата" бяха обвинени в плагиатство

Семейството на американския публицист и сценарист Пол Зиндел, притежател на премията "Пулицър ", упрекна в плагиатство основателите на кино лентата "Формата на водата ", написа в. "Гардиън ".

Лентата на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо е любимец за тазгодишните "Оскар "-и с цели 13 номинации, измежду които и главната - за най-хубав филм.

Продукцията е дело на кинокомпанията "Фокс сърчлайт ".

"Ние сме удивени по какъв начин такава огромна кино къща е могла да сътвори филм, сюжетът на който е толкоз очевидно заимстван от постановката на моя починал татко Пол Зиндел от 1969 година "Let me hear your whisper ", съобщи пред вестника неговият наследник Дейвид Зиндел. От "Фокс " освен че не си признават за плагиатството, само че даже и не се обърнаха към нас за авторските права! "

"Гийермо дел Торо в никакъв случай не е чел и не се е запознавал с творбите на господин Зиндел под каквато и да било форма. Г-н Дел Торо има зад тила си 25-годишна кариера с 10 художествени кино лентата, като от самото начало е бил извънредно открит. Ако семейство Зиндел има въпроси по отношение на оригиналността на творбата, ние бихме приветствали диалозите с него! ", обявиха от "Фокс сърчлайт ".

Вестник "Гардиън " отбелязва, че в сюжетите на двете творби фактически съществуват доста сходства. И в двете произведения основната героиня е хигиенистка, работеща в секретна военна лаборатория. Тя се влюбва в живеещо във водата създание. Но при Зиндел то е делфин, а при Дел Торо - хуманоидна амфибия. Над съществото се организират загадъчни опити и хигиенистката се пробва да го избави, като го придвижва в панер за пране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР