Семейството на 5-годишния Петьо от село Долни чифлик, област Варна,

...
Семейството на 5-годишния Петьо от село Долни чифлик, област Варна,
Коментари Харесай

Дете с атипичен аутизъм се нуждае от подкрепа

Семейството на 5-годишния Петьо от село Долни чифлик, област Варна, търси поддръжка за лекуването му. Когато момченцето е на 1 година и 3 месеца му е сложена диагноза атипичен аутизъм при посещаване на детски невролог и направена електроенцефалограма (ЕЕГ). 
От тогава Петьо е минал голям брой лечения - Томатис, иглотерапии, остеопатия и диета GAPS, само че съвсем без резултат. Когато детето е на 2 години стартират лечения с психолог в Карин дом - Варна, които не престават една година. Родителите са принудени да ги пресечен поради липса на средства.
Майката Жулиета Георгиева споделя паники си с други майки, при чиито деца са реализирани резултати. От тях схваща, че има лекуване за болестта, само че е трайно и дълготрайно. Нужни са ежедневни лечения и работа с психолог, логопед, електростимулация и звукостимулация, лекуване с барокамера. Не на последно в лекуването на атипичния аутизъм е присаждането на стволови кафези - операция, която се прави единствено в чужбина. 
След търсене и запитвания имат оферта за присаждане на стволови кафези от център за клетъчна терапия в Киев, Украйна. От там дават 90-процентова гаранция за реализиране на резултата, за който се борят родителите на Петьо. 10 хиляди евро е цената на една вливка, а след първата ще е ясно още  какъв брой ще би трябвало да се създадат. 
Само за терапиите, които детето минава, ежемесечните разноски са съвсем 3 хиляди лв.. Тъй като лекуването със стволови кафези е финансово непостижимо за фамилията, те търсят поддръжка и разчитат хората да отворят сърцата си и въпреки и с дребното да оказват помощ, с цел да могат родителите му да създадат огромното знамение за Петьо. Майка му мечтае момченцето да стане усмихнато и осъзнато дете, което да може да поддържа връзка с тях.
Дарителска сметка в Първа капиталова банка:
BG39FINV91501317395224
Петър Радославов Върбанов
В обществените мрежи е основана и група Благотворителен базар за Петьо, в която може да се предложат за продажба или да се купят движимости артикули, услуги, а средствата се превеждат по сметката на Петьо. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР