Семейство за малко не остана без ток заради чужд дълг

...
Семейство за малко не остана без ток заради чужд дълг
Коментари Харесай

Ето какво трябва да направите, ако попаднете в ситуацията на Панайотка от Варна, която за малко да остане на тъмно заради чужд дълг

Семейство за малко не остана без ток поради непознат дълг за електричество. ЕНЕРГО-ПРО изиска от хората да платят над 800 лв. за краден ток на апартамент, който те са продали преди съвсем 20 години. Причината - новият притежател не трансферирал партидата на свое име, напомнят от Нова телевизия.

От ЕНЕРГО-ПРО признават - противоречивият дълг е за парцел, който Панайотка Железова продала през 2000 година, а операциите на електромера са открити през март 2017-а. Два месеца, откакто от ЕНЕРГО-ПРО установили нарушаването, титулярът на партидата внезапно се оказва заменен. Не могли да му откажат - очаквали метрологична експертиза за манипулирания електромер и тогава начислените над 800 лв. не били фактурирани. Потвърждават още, че прехвърлянето на партидата е било обвързване на новия притежател. За тях обаче дебитор с 800 лв. си оставала Панайотка. Жената не схваща за какво нотариалният акт не значи нищо за сдружението,.

Оказва се, че в случай че някой попадне в същата обстановка, има единствено един потребен ход. „ Да пусне молба за прекъсване на тока на парцела, който е продала, защото е титуляр на партидата и може да се разпореди с това. И по този метод ще принуди купувачът да се ангажира и да смени партидата със заявление”, изясни още юрист Ренета Стойчева. За случая са сигнализирани омбудсмана Мая Манолова и Комисията за енергийно и водно контролиране.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР