Семейство, за което има съмнения за сексуално насилие над дете,

...
Семейство, за което има съмнения за сексуално насилие над дете,
Коментари Харесай

Приемно семейство от Ямбол, със съмнение за сексуално насилие, още е в регистъра

Семейство, за което има подозрения за полово принуждение над дете, към момента е в листата за хора, които могат да дадат приемна грижа . Семейството е в Ямбол. Този и предходен случай са мотив за напрежение измежду шефовете на обществените служби в града, заяви bTV.

Бившата към този момент директорка на дирекция " Социално подкрепяне " в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, откакто извела друго дете, настанено при въпросното семейство . Според нея се упражнява слаб надзор върху приемната грижа в България .

6-годишно дете, изведено от фамилията, е било жертва на полово спекулиране и на тази нежна възраст имало одобрена хомосексуалност. Защитник на 6-годишното дете по дело за разсиновяване в Добрич е Дарена Миткова. Делото е от края на 2018 година . Причините осиновителката да се откаже от детето, са тъй като по думите й, 6-годишното дете имало одобрена хомосексуалност .

Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър . Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено.

" Разбрах, че от мъжа в приемното семейство по отношение на детето са осъществявани дейности със полов нюанс. Детето е жертва с към този момент деформирана душeвност ", изясни юрист Миткова.

" По време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител " Чичо Гошо " и детето са имали взаимни занимания със полов нюанс, което е довело до нарушение на половата му еднаквост ", написа в решението на добричкия съд.

Експертизата и решението са изпратени до дирекция " Социално подкрепяне " в Ямбол за инспекция на приемния родител .

Два месеца откакто документите са изпратени там, обществените не са извадили фамилията от листата с приемна грижа. Мотивът им - трябвало да има съответни доказателства. Според представители на " Социална грижа " в града, при въпросното семейство не живее друго дете.

След като осиновителката се отхвърля от него, момченцето е настанено в обществен дом в Добрич. Заради контузиите от претърпяното с детето ще работят психолози. То има най-малък шансът да бъде осиновено още веднъж.

Когато поела случая за разсиновяване на 6-годишното момченце, Славова и нейни сътрудници са алармирали Районната прокуратура, тъй като при въпросното семейство е било настанено друго дете .

" На свикана от мен среща не участва представител на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне в Ямбол . Тяхното наличие беше основно, тъй като при тях се води регистърът за приемни родители и от тях зависи кое семейство ще бъде заличено от него ", изясни някогашният шеф Мария Славова.

По думите й взетото от нея решение детето да бъде изведено от приемното семейство не опонира на закона .

" Считам, че при подобен сигнал то неотложно би трябвало да бъде изведено и го направих ", сподели юристът.

Когато съобщила на приемното семейство, била запитана дали шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне Милена Янъкова е осведомена.

" В телефонен диалог с Милена тя също ме предизвести да внимавам, тъй като братът на дамата от приемното семейство е " огромен човек ", добави някогашният шеф на обществена грижа Мария Славова.

По думите й има подозрения в държанието и на второто дете, само че сега се води следствие и не може да бъде дадена повече информация .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР