Семейство Тийле, вторият най-голям акционер в германския авиопревозвач Lufthаnѕа, е

...
Семейство Тийле, вторият най-голям акционер в германския авиопревозвач Lufthаnѕа, е
Коментари Харесай

Hacлeдницитe нa германски магнат продадоха половината от дела си в Lufthаnѕа

Семейство Тийле, вторият максимален акционер в немския авиопревозвач Lufthаnѕа, е продало повече от половината от каузи си в компанията единствено няколко месеца след гибелта на индустриалеца Хайнц Херман Тийле, съобщи Ройтерс.

Инвестиционната компания на фамилията KB Holding GmbH е продала 33 млн. от общо 60-те милиона бумаги на Lufthаnѕа, които има, при цена от 9,8 евро за акция, оповестиха от сдружението. Това значи, че продажбата е била на стойност от 358 млн. евро.

Преди гибелта си през февруари Тийле увеличи каузи си в Lufthаnѕа на 12%, напомня Блумбърг.

Акциите на компанията поевтиняха доста през последната година поради пандемията, като цената на книжата при продажбата е с към една трета по-ниска от тази преди рецесията.

Заради рецесията в авиационния бранш най-големият авиопревозвач в Европа беше заставен да утвърди избавителния проект за 9 милиарда евро от немското държавно управление, което ще получи 20-процентов дял в компанията. Наскоро Lufthаnѕа получи зелена светлина от своите акционери за набиране на капитал от 5,5 милиарда $, с който да покрие част от дълга си.

Дори след продажбата семейство Тийле продължава да е вторият максимален акционер в Lufthаnѕа cлeд гepмaнcĸoтo пpaвитeлcтвo.

Според немското месечно бизнес издание ManagerMagazin фамилията дължи 5 млн. евро налог завещание. Семейството е възнамерявало да реалокира активите във фондация, което да понижи данъчната ставка, само че това не е се е случило преди гибелта на Тийле, заяви списанието през април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР