Семейство с две бебета на 8 месеца е блокирано във

...
Семейство с две бебета на 8 месеца е блокирано във
Коментари Харесай

Българско семейство с две бебета тръгна към Виена за една незабравима годишнина, но ...

Семейство с две бебета на 8 месеца е блокирано във Виена след кражба на регистрационните табели на автомобила им. Българите са търсели помощ от всички институции в България и Австрия, само че без резултат, тъй подобен проблем не е нормативно организиран. Това е трябвало да бъде една незабравима годишнина във Виена за младото семейство. И тя сигурно няма да бъде забравена, тъй като на връщане от тържеството, съпрузите откриват, че номерата на автомобила им са откраднати. Това се случва преди близо две седмици и оттогава двамата се пробват без резултат да се върнат в България с 8-месечните си деца. Още същия ден подават сигнал в австрийската полиция и питат дали може да им бъдат издадени краткотрайни номера.

" Те споделиха - не можем да ви помогнем. Това, което би трябвало да създадем е съгласно австрийските закони да записваме тук колата - тя да мине нов механически обзор - това всичко е обвързвано с такси пари и ние надлежно не се съгласихме, тъй като все едно вършим двойно нещо, в случай, че ние даже няма да я употребяваме в Австрия колата, тя ще се прибере в България ", описа брачната половинка Юлия Пъшкина пред Българска национална телевизия.



Пишат до външно министерство, президента и омбудсмана, откакто от българското посолство във Виена и отхвърлят помощ с аргумента, че нямат процедура да се занимават с полицията.

" Аз обясних на няколко пъти, че аз не желая да ми търсят номерата, аз желая просто да ми оказват помощ по някакъв метод, в случай че има някаква процедура, по която ние на самоход, дружно с нашата кола и двете ни бебета да се приберем до България. Тя сподели - ние не се занимаваме с това и диалогът завърши ", прибавя дамата.

Успяват да стигнат и до шефа на КАТ във Велико Търново, където колата им е записана. След дълъг диалог, той ги твърди, че има нормативен пропуск и техният случай не може да се реши по легален път. Тогава Юлия прибягва до форумите в Интернет и търси помощ от други пострадали. Оказва се, че техният случаи напълно не е изолиран. Получава препоръки и от водачи на ТИР-ове да си създадат подправени номера.

" Посъветваха ни да отидем в рекламна организация, която да ни отпечата регистрационния номер на колата, единствено че той е пластмасов - не е този истинския, който, само че той наподобява безусловно като истинския и в случай че полицията не отиде нещо да го... не знам ", споделя още Пъшкина.

" Но за мен това не е решение... това е неуместно. Аз персонално няма да го направя, най-малкото тъй като първо съм с две деца, няма по какъв начин да пожертвам да пътувам с такива номера и второ за мен това не е решение. Трябва да се откри някакъв законов метод, по който хората да могат да се приберат. "

От Пътна полиция ни увериха, че казусът може да бъде решен по легален метод, в случай че пострадалите българи изпратят собствен прокурист в КАТ, който да показа документи, че табелите фактически са откраднати.

" Има вид да бъдат издадени директни регистрационни табели от България. Трябва притежателят или упълномощено от него лице да подаде заявление в Пътна полиция. Трябва да бъде съпроводено от копие на документа, който удостоверява осъществената кражба и регистрационните табели би трябвало да са оповестени за търсене ", разяснява Деница Иванова, контрольор в Пътна полиция - КАТ.

Вероятно откакто чуе това, фамилията на Юлия ще опита още веднъж, а ние ще следим дали този път ще има сполучлив резултат.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР