Семейство с четири деца бедства в созополското село Равна гора,

...
Семейство с четири деца бедства в созополското село Равна гора,
Коментари Харесай

Семейство с 4 деца живее в пълна мизерия в Созополско /снимки+видео/

Семейство с четири деца бедства в созополското село Равна гора, заяви DarikNews,bg. В една стая живеят шест души - майка, баба и четири деца. Общината в Созопол е почнала акция за обезпечаване на дърва през зимата, а от отдел „ Закрила на детето ” в Созопол към този момент работят по случая.
За казуса алармира някогашната кметица на селото Иванка Бинчева, която провежда благотворител базар в локалното читалище за подкрепяне на фамилията.
„ Тези хора е видно, че живеят доста мизерно. Шест души спят в една стая - майка, баба и четири деца. Мизерията е ужасна! Аз не можех да виждам това нещо, което се случва пред очите ми от май месец. Дадох им дърва и алармирах общината в града ”, показа Иванка Бинчева.
Бабата на децата Лиляна Михайлова споделя, че перат облеклата си на селската чешма, а в стаята свети една единствена лампа. До скоро е нямало и ток в порутената сграда.
„ Няма с какво да стоплям децата. Отивам на открито и групирам клечки и ме видя тази Иванка Бинчева и ми казa - Лили, какво правиш? Казвам, че групирам дърва и се разплаках. Тя дружно с мен се разплака ”, споделя бабата Лиляна Михайлова.
33-годишната майка на децата Димитринка е родила преди 10 дни петото си дете, което е недоносено. Надява се да си откри работа, с цел да си го прибере у дома.
„ Искам да си го взема, извънредно бедна съм и ми се плаче. С количката, до момента в който бях бременна, дърва събирах, оттук-оттам просихме да храним тези деца ”, споделя през сълзи Димитринка.
17-годишният Тошко е най-голямото дете в фамилията. Ходи на учебно заведение в Созопол и мечтае да стане футболист.
Отдел „ Закрила на детето ” в Созопол към този момент работи по случая. Досега е нямало по какъв начин да задействат процедура за финансово подкрепяне на фамилията, защото те са нямали адресна регистрация. Заедно с неправителствени организации към този момент са обезпечили храна, а от общината в Созопол - дърва за отопление.
„ През декември майката е получила еднократната си помощ в размер на 200 лева за най-малкото си детенце и детски добавки за развъждане на деца до 20-годишна възраст в размер на 50 лева Очакваме след Нова година двете деца на 4 и 5 години да тръгнат на детска градина, тогава и те ще бъдат подкрепени финансово ”, съобщи Иванка Глухчева нач. отдел „ Закрила на детето ”- Созопол.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР