Семейство, решило да ремонтира дома си в Уелс, останало шокирано,

...
Семейство, решило да ремонтира дома си в Уелс, останало шокирано,
Коментари Харесай

Семейство си купи къща, започна да сваля тапетите и откри нещо изумително!

Семейство, решило да ремонтира дома си в Уелс, останало шокирано, когато под тапетите разкрили графити от времето на Втората международна война. Надписите по стената датирали от май 1940 година – когато Уинстън Чърчил дал разпореждане за започване на бомбардировките над Берлин, оповестява „ Сън “.
 

Мел Дейвис и Роб Джоунс за първи пъти си купували къща. Тя се намира в село Скиуен, покрай град Нийт. Те почнали да смъкват старите тапети, когато под тях разкрили надписите.
 
Графитите гласели: „ Германците са в този момент в Булон. Тази страна е подготвена за всякаква инвазия. Минаваме през доста сложни времена. Но ще спечелим “.
 
В нощта на 22 май 1940 година се завързала борба в Булон, Франция, където бойци, измежду които  доста ирландци и уелсци, формирали отбранителна линия дълга шест благи.
 



Изписани са няколко имена, в това число и че един хората е на 16 години, както и „ Алфърд и синове, Нийт, 27 май 1940 “.
 
В графитите се приказва и за руснаците, които изпратили за пръв път човек в космоса (през 1961 година), както и за основаването на обединен европейски пазар. Един от последните ъпдейти гласи, че „ Алфърд и синове в този момент ремонтират тази стая… 1962 “.
 
„ Предишният притежател беше много възрастен и имаше тапети във всяка стая “, споделя госпожа Дейвис. Семейството в този момент не знае какво да прави с историческата находка, а всички ги поучават да я запазят.

Превод и редакция: Блиц 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР