Семейство продължава да търси истината за смъртта на сина си

...
Семейство продължава да търси истината за смъртта на сина си
Коментари Харесай

Защо не се стига до дело за катастрофа със загинал моторист?

Семейство продължава да търси истината за гибелта на сина си в злополука. При пътния случай в град Дългопол преди към 2 години умира 28-годишен моторист. До дело против другия участник в злополуката не се стига.

На 20 ноември 2016 година мотористът Николай Неделчев се движи по основната улица на Дългопол. От странична пресечка с десен завой на платното излиза лек автомобил. След конфликта Николай умира.

Семейството твърди, че колата е лишила преимуществото на мотора, и счита, че и лидерът на автомобила има виновност за произшествието.

„ Пострадалият мотоциклетист е управлявал мотора със скорост 127 км/ч. При това състояние и поради неопитността си, разтварям скоба, че е придобил дееспособност малко време преди случая, той е натиснал внезапно спирачната система, моторът се е плъзнал и е паднал”, изясни представителят на Окръжна прокуратура – Варна Радослав Лазаров.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Доказано е, че автомобилът е навлязъл в лентата, в която се е движел синът ми. Капакът на всичко – чакахме година и осем месеца да завърши следствието. Това е една мъка за нас какво ще се се случи и след година и осем месеца завърши следствието против незнаен извършител”, съобщи майката на починалия – Русанка Митева.

Според прокуратурата водачът на колата не е съпричинител на случая. „ Започнал е постепенно да навлиза в кръстовището и да прави десен завой, освен това състояние върху него е връхлетял мотоциклетът със скорост от 127 км/ч при позволени в градски условия 50 км/ч”, акцентира Радослав Лазаров.

Варненският областен съд се произнася за започване на дело, само че преди месец Апелативният дефинитивно приключва наказателното произвеждане.

„ Следващото, което ни шокира, е, че те признават, че към този момент навлязъл, само че мотористът е можел да заобиколи автомобила, като влезе в платното за насрещно придвижване. Това напряко ни ужаси”, означи още майката на починалия.

„ Преживелият ПТП-то лидер на МПС не е нарушил задължението си да спре и да обезпечи преимущество на мотоциклета, тъй като той е спрял и е нямал никаква видимост към улицата, по която се е движел мотоциклетът”, сподели още представителят на Окръжната прокуратура.

Родителите се съмняват и в експертизата, съгласно която синът им е карал със скорост неведнъж над позволената. „ За тази кола никой не споделя с каква скорост е завила, какъв брой внезапно е завила и каква е била, за какво никой не споделя, всеки търси на моториста скоростта, а на колата”, пита майката на Николай.

По думите на представителя на Окръжната прокуратура автомобилът се е движел с минимална скорост, търсейки видимост към улицата.

Екипът на bTV не съумя да открие водача на колата. Семейството на починалия Николай ще търси опция за обновяване на следствието.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР