Семейство от Йордания взриви мрежата чрез анимационно филмче на арабски.

...
Семейство от Йордания взриви мрежата чрез анимационно филмче на арабски.
Коментари Харесай

Анимационно филмче на арабски помага на деца по-лесно да научат езика

Семейство от Йордания взриви мрежата посредством анимационно филмче на арабски. Първоначалната им цел била да оказват помощ на сина си да научи по-лесно езика, споделят от „ Ройтерс”.

Ибрахим Таха и Лума Адани остават разочаровани от обстоятелството, че синът им Адам избира да приказва и да слуша на британски език пред арабски. Те бързо осъзнават, че повода за това е неналичието на арабско наличие за деца.
Снимка: btvnovinite.bg
Така, фамилията взема решение да промени този факт и дружно с илюстратора Лутфи Зайед основават анимиран филм за деца на арабски, а ентусиазъм черпят от детето си и тяхната котка Мишъм. След акция за набиране на средства през 2016 година, фамилията пуска първото си видео в YouTube – ария, която преподава арабската писменост.

Според тях, планът им дава на децата опция да се срещнат с обичайна кухня, животни и традиции, типични за арабския свят. Идеята им започва преди три години, за това време фамилията е основало 37 анимирани епизода с към 3 млн. проявления и повече от 100 хиляди почитатели в обществените мрежи.
Снимка: btvnovinite.bg
Фамилията от Йордания показа, че идната им крачка ще бъде да основат книги и мобилно приложение. Те също работят и по интерактивна игра, в която децата могат да вземат участие, разгръщайки творчеството си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР