Семейство от варненското село Долище е без електричество от три

...
Семейство от варненското село Долище е без електричество от три
Коментари Харесай

Безумия по български! Семейство няма ток от години - съседът им си присвоил трафопоста

Семейство от варненското село Долище е без електричество от три години, макар че има подписан контракт с електроразпределителното сдружение и без значение че две правосъдни инстанции са отсъдили в тяхна изгода, оповестява bTV.
Потърпевшите сключили контракт с "Енерго про " през 2015 година, когато построили къщата си. Въпреки че парцелът бил причислен към електропреносната мрежа, през януари 2016 година токът спрял.
Причината била, че техен комшия оградил с мрежа трафопоста, на който фамилията било закачено, и направил достъпа до оборудването неосъществим.
По думи на пострадалите техниците им споделили, че не могат да създадат нищо по въпроса и единствено написали констативен протокол, че няма достъп до парцела.
Според юриста на фамилията "Енерго про " не извършва контракта и законовите си отговорности.
Районният и Окръжният съд са осъдили сдружението да извърши уговорките си, формирано е и изпълнително дело с наложена санкция.
Потърпевшите обаче се притесняват, че до момента в който чакат, ще изтече 5-годишният период за легализиране на къщата. Изтече ли този период, това значи, че ние би трябвало да стартираме всичко отначало - документи, разрешителни, процедури, което ще коства доста пари още веднъж, оплакват се те.
По думи на съседа, лимитирал достъпа до трафопоста, той е негов частен притежател.
Собствеността обаче е под въпрос. От дирекция "Устройство на територията " в община Аксаково показват, че за въпросното оборудване няма документи за благосъстоятелност и следва инспекция на РДНСК по случая.
От строителния надзор обаче изясняват, че им би трябвало още време, макар че са били сезирани още през 2016 година
Според експертиза на експерт по делата има опция парцелът на фамилията да бъде захранен от трафопост на 600 метра от вкъщи им.
В своя писмена позиция от "Енерго про " настояват, че заради неспособност да се възвърне електрозахранването на парцела по общоприетата скица компанията търси различно решение.
Вече е почнала процедура за нова въздушна линия и се планува къщата на фамилията да бъде присъединена към мрежата до края на април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР