Семейство от столичния квартал Левски Г“ разказа как по погрешка

...
Семейство от столичния квартал Левски Г“ разказа как по погрешка
Коментари Харесай

Семейство, атакувано погрешка при акция на ГДБОП: Ритаха ни и ни викаха боклуци

Семейство от столичния квартал " Левски Г “ описа по какъв начин по простъпка чиновници на ГДБОП са разрушили вратата на жилището им, удряли ги, обиждали ги и ги претърсили, без да имат общо с закононарушения. Инцидентът е станал предходната седмица, когато антимафиоти и Специализираната прокуратура направиха акция в София против ромска проведена незаконна група за рекет, имотни измами и разпространяване на опиати. Тогава беше обявено, че са обискирани повече от 20 адреса в няколко квартала и са арестувани 21 души, на 5 от които са повдигнати обвинявания.

Потърпевшото семейство, което няма никаква връзка с въпросната тайфа, ще си търси правата в съда.

 Служител на Министерство на вътрешните работи и частен правосъден реализатор работили за разрушената ромска тайфа Виж още

" Миналия понеделник аз се разсъниха в 6 без 5 от огромен тропот, от побутване на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: " Какво става? Кой бута? “. Един господин се появи и сподели: „ Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП “. Аз ги запитвам: „ Къде отивате? Кого търсите? “. Вика: „ Тихо, безшумно, против вас отиваме “. Викам: „ Как против нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе! “… Но виждам доста хора с качулки, с автомати, стартират да блъскат вратата, да крещят “, описа Десислава Крумова пред.

По нейните думи тя се пробвала да изясни на служителите на реда, че вършат неточност, само че те ѝ отвърнали: „ Млъкни, отпадък! “.

Спецполицаите нахлули в жилището на щерка и шурей ѝ, които били блъснати на пода, като в началото не знаели какво става и се тормозили, че това са маскирани бандити, които се показват за чиновници на ГДБОП.

 Кадър от bTV

" Аз бях на земята без да се съпротивлявам, започнах да чувствам удари по главата, по гърба, по врата. Ритаха и жена ми, а аз бях безпомощен , нищо не мога да направя. След това ми пуснаха и белезници, след което ми пуснаха и електрошок, без никакви пояснения. Няколко минути продължи това, по-късно попитаха за човек, който не познаваме. После очевидно схванаха, че са сбъркали блока и просто излязоха, дори не споделиха, че са сбъркали ", описа зетят на Крумова, който не пожела да покаже лицето си.

Тогава дамата звъни на 112 - вика полиция, кола за спешна помощ, само че никой от Министерство на вътрешните работи не идва.

По-късно пристигнал шефът на оперативната група и се извинил, като споделил, че такива неща се случват, а повода била, че Google мапс ги довел там .

Зет й е с високо кръвно след случая, а щерка й, която е родила преди 4 месеца, е с болки в гърба. Цялото семейство е в стрес и се буди през два часа.

" Искам да попитам ръководещите - нали по тази причина са те тук, по какъв начин ние да сме спокойни в домовете си, в случай, че не сме нарушители... Този стрес, който ни предизвикаха, тази болежка по този начин ли елементарно минава - с едно " Извинявайте "? Ще си търсим правата до дъно, ами в случай че детето ни беше по-голямо, в случай че си беше глътнала езика. Това обикновено ли е да се случва? Бих им споделила: като правят тези осъществявания, да бъдат малко по-отговорни ", сподели още Крумова, която акцентира, че най-малкият проблем са материалните вреди.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало навлизане на неправилен адрес при спецоперация и се прави инспекция по случая. Когато тя приключела, щели да дадат информация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР