Семейство от София издирва едно от децата си, изчезнало след

...
Семейство от София издирва едно от децата си, изчезнало след
Коментари Харесай

Виждали ли сте този млад мъж – семейство издирва сина си

Семейство от София търси едно от децата си, изчезнало след пороя преди дни. 24-годишният мъж страда от епилепсия и аутизъм. Той изчезва до момента в който родителите му и брат му отводняват наводненото си жилище.

От 2007 година фамилията обитава  общинското жилище в столичния квартал " Борово ". А ужасът в нощта  на бурята за тях се оказва двоен  -  24-годишният им наследник Валери изчезва от вкъщи им, до момента в който водната буря унищожава всичко в жилището. „ В паниката и разследване на бедствието той е напуснал жилището и надлежно го обявихме за търсене.  През прозореца на една от стаите, която използваме за отмора е излязъл, височината е към 1,80 метра. Той е толкоз и висок ”, изясни Петя Янева, майка на Валери.

Тя е безработна от 6 години. Тя се е посветила напълно в грижите на болното си дете, което  е с 95% неработоспособност.  Тя е и негов обществен помощник.  „ Той не може да съществува без компаньон. Не може да се пази, няма възприятие за самозапазване. Медикаментите, които би трябвало да взима на тъкмо несъмнено време с цел да не направи спазъм. Нужни са му медикаментите да не получи припадък. Може във всеки един миг да го получи, а къде ще се получи, не зная. Той обича да се вози в градския превоз, допускам че това ще прави до момента в който не се случи случай или до момента в който не бъде открит като персона, в резултат на оповестяването му за търсене ”, разясни Петя.

Другият наследник в фамилията – Йоан, също се тормози за брат си. 18-годишното момче оказва помощ на родителите си за изхранване на фамилията като работи в столичен храм.   „ Помагам в храма за придвижване на " Светия кръст Господен " в " Лозенец ". Там свещениците ми оказват помощ и финансово и духовно. В службата оказвам помощ. Или с пеене, оказвам помощ с каквото мога ”, показа братът на Валери Йоан.

От началото на пандемията  бащата на изчезналото момче също е незает. Семейството живее с съвсем 700 лв. месечно, от които 120 лв. отиват за общинския наем. Постъпленията в фамилният бюджет са главно от обществени помощи. А дни след наводнението родителите и братът на изчезналото момче не престават да се борят с последствията от пороя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР