Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент

...
Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент
Коментари Харесай

Пловдивчани дариха парите от сватбата си за стипендия на студент

Семейство от Пловдив подарява пари от сватбата си на студент по медицина. Елизар и Лилия Цветкови ще подкрепят студент от Медицинския университет в града с еднократна стипендия от 1000 лева Двамата помолили гостите си вместо да купуват цветя, да им дадат пари за образование на предстоящ доктор.

Самият Елизар Цветков е приключил медицина в университета в Пловдив. В момента специализира неврология в Германия. Идеята да заменят цветята за празника със средства в помощ на студент е на Лилия.

" Аз доста обичам цветя, въпреки всичко съм агроном, само че това щяха да бъдат едни 800 в тази ситуация лв., които щяха да бъдат изхвърлени, а по този начин ние ще ги дадем на някой младеж ", споделя Лилия Цветкова пред Българска национална телевизия.

Освен стипендия, младото семейство е готово да поеме и двуседмичен стаж в Германия в болничното заведение, в която специализира Елизар.

" Самата стипендия сега ги организираме и набираме кандидатурите и ще решим по кое време тъкмо да бъде дадена ", посочи Елизар Цветков.

Млада двойка търси изявен студент, който желае да учи и е добър в специалността си.

" Може да бъде студент по фармация или стоматология ", споделя Елизар Цветков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР