Семейство напуска Австралия и се заселва във великотърновското село Катранджи.

...
Семейство напуска Австралия и се заселва във великотърновското село Катранджи.
Коментари Харесай

Как семейство напуска Австралия, за да заживее в родно село

Семейство напуща Австралия и се заселва във великотърновското село Катранджи . Семейство Уилс идват на посетители и за два дни и вземат решение да купят остаряла къща и да се заселят у нас, споделя.

" Винаги сме желали да създадем нещо друго в живота си, да покажем на децата си  какъв е животът в Европа. Австралия е прелестно място за живеене, само че в Европа има доста повече благоприятни условия. Идваме от Пърт, Западна Австралия - хубаво място, само че с цел да се пенсионираш там, ти трябват доста пари. В един миг започнахме да мислим по какъв начин желаеме да изживеем живота си и на какво желаеме да научим децата си ", споделят семейство Уилс.

Първоначално желали да се реалокират в Италия, само че там също било скъпо да си купят къща. Сестрата на госпожа Уилс си купила преди години къща у нас и това ги довело тук. " Не знаех нищо за България. Трябваше да продадем къщата в Австралия, с цел да дойдем тук ", споделя фамилията. В Австралия трябваше да работим до 75-80 години, с цел да можем да си плащаме сметките. Тук също би трябвало да работим. Проучваме разнообразни типове бизнес и има доста капацитет за развиване, споделят австралийците.



Къщата, която купуват ги очарова
, а до момента в който я чистят и ремонтират, откриват доста история в нея. Миналата година имали девет седмици сняг, а децата им лежали върху снега и благодарили, че родителите им са ги отвели в българското село.

" В Австралия за 17 години познавах единствено съседите до нас, а на всички места е цялостно с къщи и фамилии, за които не знам нищо. Тук е доста друго. В началото бяхме доста обезпокоени и тихи. Но последователно те започнаха да идват при нас и да ни поздравяват, носеха ни сладки, закачаха ни мартеници по вратата - доста благи жестове ", споделя госпожа Уитс. Австралийците са радват на родната храна и споделят, че я обожават, тъй като е качествена.

Те признават, че харесват и родното опазване на здравето , и просветителната система.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР