Семейство и приятели, които ви обичат – ако ги имате

...
Семейство и приятели, които ви обичат – ако ги имате
Коментари Харесай

Семейство и приятели, които ви обичат – това е истинското богатство

Семейство и другари, които ви обичат – в случай че ги имате вие сте в действителност богат човек

Не всеки богат човек е трагичен и не всеки паралия е благополучен. Същото важи и за бедните. Но някои хора просто знаят по какъв начин да се любуват на живота, без значение какъв брой пари имат. Мнозина ще кажат – насладата се купува с пари. Но не постоянно.

С пари можете да си купите доста неща, само че не и същинската наслада от сърце. Не можете да си купите същински другари. Не можете да си купите същинско благополучие. Не можете да си купите спокойствието.

Животът не е елементарен. Но някои хора просто не си разрешават да са небогати духом. Тези хора заслужават удивление. Те знаят по какъв начин да се любуват на живота. Те се радват на дребните неща. Хората, които се радват на всеки нов ден, които подхождат към нещата с позитивна мисъл и добра сила. Тези, които възприемат чашата на половина цялостна, а е на половина празна.

Дори хората с доста пари завиждат на тези, които могат да се радват от сърце. Просто е – някои хора са богати, а някои имат единствено пари в сметката си. Не цялото благосъстояние се крие в банкнотите. Богатството е да си жив, да си здрав. Нека вашите близки са здрави. Съкровище е да имаш покрив над главата си, топъл и комфортен дом.

Да имаш другари, с които можеш да споделиш всички щастливи и тъжни моменти от живота, някой, на който можете да разчитате. Човек, на който ще звъннете в 2 часа сутринта и ще пристигна да ви помогне и не тъй като чака пари от вас или някакви услуги. Но тъй като ви обича, почита ви. Това е благосъстояние. Днес е толкоз рядко срещано.

Ако разпознавате себе си в тези редвое, то вие сте богати. Няма значение дали сте облечени по последна мода. Няма значение какъв брой пари костват обувките, които носите през днешния ден. Няма значение дали имате прическа за 20 или 200 лв..

Важно е да обичате, да бъдете обичани. Да имате семейство, същински другари, които ви мислят единствено най-хубавото. Важно е някой да мисли за вас, когато сте най-самотни, когато ви е най-трудно. И най-важното, може би ще липсвате на тези хора, откакто си отидете.

Вижте още: Мраморно руло – подготвя се елементарно и от малко съставки

Тези неща нямат цена. Те не се купуват с пари. Да, толкоз доста неща могат да се купят против пари. Но най-щастливите хора са богати и без тях.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР