Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед, въпреки че

...
Семейство Глейзър няма намерение да продава Манчестър Юнайтед, въпреки че
Коментари Харесай

Семейство Глайзър няма да продава Юнайтед

Семейство Глейзър няма желание да продава Манчестър Юнайтед, макар че към клуба демонстрира интерес един от най-богатите хора в света - принцът на Саудитска Арабия Мохамад бин Салман.

В последните дни се заприказва, че Бин Салман има предпочитание да влага във водещ европейски клуб и се е спрял на един от най-популярните тимове в света - Манчестър Юнайтед. По този метод Саудитска Арабия ще последва образеца на съседите си Абу Даби и Катар, които на процедура имат Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. Според Скай Спортс обаче сегашните притежатели на Манчестър Юнайтед - семейството Глейзър, няма желание да продава клуба, макар че в последните години неналичието на триумфи докара до неодобрение към тях от страна на почитателите.

Въпреки неналичието на титли, всяка година Юнайтед усилва приходите си и подписва все по-апетитни спонсорски контракти, а известността на клуба не стопира да пораства. Според изданието Глейзър правят оценка клуба на 4 милиарда паунда, само че даже и да получат сходна оферта, не биха я приели, макар че това ще значи изключителна облага за тях, защото през 2005-та година те купиха тима за 790 милиона.

Саудитска Арабия се пробва да усили интереса към спорта в страната, като сега строи цялостен град, отдаден на спорта и заниманията, който ще се споделя Ал Кадия и ще се намира на югозапад от столицата Рияд. Инвеститори от страна договарят с ФИФА за преместването на Клубното международно състезание в Ал Кадия. / Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР